Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Obserwuj profil
orara

orara

Dodane 20.03 o 1:02
 999
Brownie bezglutenowe z żurawiną

    60g mąki ryżowej
    20 g mąki z tapioca lub ziemniaczanej
    35 g mąki kukurydzianej
    145 g masła lub 110 g oleju kokosowego
    200 g gorzkiej czekolady (lub mlecznej + 2 łyżki kakao)
    200 g cukru
    2 jajka
    1/4 łyżeczki soli
    100 g suszonej żurawiny

Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23×23 cm wyłóż papierem do pieczenia.

W rondelku na małym ogniu roztop masło i połamaną na kawałki czekoladę, uważaj by za bardzo nie podgrzać masy.

W misce wymieszaj suche składniki, czyli mąki, cukier, sól. Dodaj jajka i masę czekoladową. Jeśli jest za mało gorzkie dodaj kakao. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj suszoną żurawinę i wylej na blaszkę do pieczenia.

Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piecz ok. 25 minut do suchego patyczka.

Brownie bezglutenowe z żurawiną 60g mąki ryżowej

20 g mąki z tapioca lub ziemniaczanej 35 g mąki kukurydzianej 145 g masła lub 110 g oleju kokosowego 200 g gorzkiej czekolady (lub mlecznej + 2 łyżki kakao) 200 g cukru 2 jajka 1/4 łyżeczki soli 100 g suszonej żurawiny Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23×23 cm wyłóż papierem do pieczenia. W rondelku na małym ogniu roztop masło i połamaną na kawałki czekoladę, uważaj by za bardzo nie podgrzać masy. W misce wymieszaj suche składniki, czyli mąki, cukier, sól. Dodaj jajka i masę czekoladową. Jeśli jest za mało gorzkie dodaj kakao. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj suszoną żurawinę i wylej na blaszkę do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 25 minut do suchego patyczka.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
basik1218
migotka081
metkaanetka
malinowaaa
kingusia_R5er
kasiunia840
paciorek17
LubieDynie
Verona_89
gocha5051

oraz 30 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY