Brownie bezglutenowe z żurawiną
60g mąki ryżowej
20 g mąki z tapioca lub ziemniaczanej
35 g mąki kukurydzianej
145 g masła lub 110 g oleju kokosowego
200 g gorzkiej czekolady (lub mlecznej + 2 łyżki kakao)
200 g cukru
2 jajka
1/4 łyżeczki soli
100 g suszonej żurawiny
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23×23 cm wyłóż papierem do pieczenia.
W rondelku na małym ogniu roztop masło i połamaną na kawałki czekoladę, uważaj by za bardzo nie podgrzać masy.
W misce wymieszaj suche składniki, czyli mąki, cukier, sól. Dodaj jajka i masę czekoladową. Jeśli jest za mało gorzkie dodaj kakao. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj suszoną żurawinę i wylej na blaszkę do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz ok. 25 minut do suchego patyczka.
Polubili:
kingusia_R5er
ik
LubieDynie
Verona_89
ks
Sparco
karaluszek211
PaatryCha
martausa
Oluska17
oraz 29 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają: