Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

www.cukrowawrozka.pl

Sernik strawberry milkshake Sernik z malinowym puree Tarta gruszkowa z kremem Milk crumb cupcakes Cookies and cream pudding -... Krem Rafaello Sernik Blueberry Milkshake Ciasteczka owsiankowe Babeczki z mleczną kruszonką
Canis

Canis

Dodane 28.08 o 14:46 z

www.cukrowawrozka.pl

Obserwuj

Brownie parfait

Na 4 słoiczki po 250 ml

Ciasto:
80 g masła
3/4 szklanki cukru
2 jaja
1 szklanki mąki
1/2 szklanki kakao
1/4 szklanki mleka
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa i krem śmietankowy:
120 g masła
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru pudru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki kakao
1/2 szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
300 ml śmietanki kremówki 30 lub 36%
Zaczynamy od ciasta.
Masło roztapiamy z cukrem. Kiedy lekko przestygnie, dodajemy do niego jajka i mleko. Roztrzepujemy.

Mąkę, kakao i sól przesiewamy. Dodajemy do nich miksturę jajeczną i wszystko razem mieszamy.

Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach ok.20×20 cm i pieczemy 20-25 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu kroimy w drobną kostkę lub rwiemy na kawałeczki.

Ponownie topimy masło ze zwykłym cukrem. Dodajemy do niego mleko, 1 łyżeczkę ekstraktu i roztrzepujemy.

Mąkę przesiewamy z kakao. Dzielimy mieszankę na pół.

Jedną połowę dodajemy wraz z olejem do mieszaki maślanej i mieszamy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany. W razie potrzeby możemy dodać mleka.

Drugą połowę mieszamy z cukrem pudrem i dosypujemy stopniowo do ubitej na sztywno śmietanki, miksując do połączenia się składników, około minuty.

Kiedy wszystkie elementy są gotowe, możemy zabrać się składanie. W słoiczkach lub wysokich naczynkach układamy po kolei: upieczone ciasto, masę, krem śmietankowy i znowu: ciasto, masę, krem. Na wierzchu możemy ułożyć kilka kawałeczków ciasta. Odstawiamy na godzinę i voila – możemy szykować łyżeczkę. <3

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
K716
pozytywna103
klajster
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY