Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Przepisy na Sylwestra! pona...
Ciasteczka migdałowo-kokoso...
Miękkie pierniczki bezglute...
Ciasto orzechowiec, miodown...
Bezglutenowe bez nabiału dr...
Tort z kremem orzechowym be...
Zupa krem z brokuła z awoka...
Makaron ze szpinakiem i pom...
Ciecierzyca w pomidorach ze...
Ciecierzyca w pomidorach ze...
Lody wegańskie bez maszynki
Migdałowe ciasteczka z dżem...
Drożdżówki wegańskie z sere...
Tarta z kurkami bezglutenow...
Ketchup z cukinii z dodatki...
Pesto ze szpinaku z orzecha...
racuchy z jabłkami bezglute...
papryka faszerowana po meks...
Nocna owsianka dyniowa na m...
Pierogi ruskie bezglutenowe...
Racuchy z jabłkami
Bezglute...
Leczo z cukinii.
Przepis:
L...
Ciasteczka bezglutenowe i w...
Pyszne danie na uroczysty o...
Seromakowiec. Pyszny! 

SKŁ...
Szparagi zapiekane z jajkie...

Więcej zszywek ze źródła

nicponwkuchni.pl

Przepisy na Sylwestra! pona... Ciasteczka migdałowo-kokoso... Miękkie pierniczki bezglute... Ciasto orzechowiec, miodown... Bezglutenowe bez nabiału dr... Tort z kremem orzechowym be... Zupa krem z brokuła z awoka... Makaron ze szpinakiem i pom... Ciecierzyca w pomidorach ze...
nicponwkuchni

nicponwkuchni

Dodane 18.10 o 18:36 z

nicponwkuchni.pl

Obserwuj

Brownie z fasoli.

Pyszne wilgotne, takie jak brownie powinno być!

SKŁADNIKI
1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli
2 łyżki kakao
2 łyżki masła orzechowego lub migdało
50 g mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych
60 g suszonych daktyli
6 łyżek aquafaby zalewa z puszki fasoli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g czekolady gorzkiej
szczypta soli
szczypta chilli (ostrej papryki, pieprzu cayenne)
garść malin lub porzeczek
Wegańskie brownie z fasoli bez cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik rozgrzewam do 180st.C Keksówkę wykładam papierem do pieczenia
Daktyle zalewam wrzątkiem i odkładam do nasączenia na ok 20 minut
Fasolę i masło orzechowe miksuję. Dodaję odsączone z wody daktyle, mąkę owsianą, kakao, proszek do pieczenia, sól, chilli, aquafabę i roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Miksuję na gładką masę.
Masę wykładam do przygotowanej formy. Masa jest dość zwarta, plastyczna. Mokrą ręką wyrównuję wierzch.
Wkładam do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 minut
Gotowe ciasto można polać kakaową polewą. W kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu podgrzewam 2 łyżki słodzidła (cukru lub syropu z agawy, ksylitolu - pudru), 2 łyżki kakao, łyżkę wody i łyżkę oleju kokosowego.
Najlepiej smakuje przyozdobione malinami lub porzeczkami z dodatkiem bitej kokosowej śmietany lub domowymi lodami

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kulinarnie
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: