Więcej zszywek ze źródła

www.knurr.pl

sos do spaghetti domowej ro... Szybkie ciasto z jabłkami
P... Błyskawiczna, zdrowa i bard... Pełen witamin, wzmacnia odp... Sałatka z boczkiem, jajkiem... Leniwiec 
Szybkie ciasto dl... Ekspresowa! Kolorowa sałatk... Przepyszne, soczyste, posma... Świeża lekka sałatka z pysz...
kawka1

kawka1

Dodane 5.10 o 19:05 z

www.knurr.pl

Obserwuj

Brzoskwiniowy sernik na zimno



herbatniki ok. 250g
1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
1 szklanka cukru pudru
4 łyżki żelatyny
1/2 szklanki wrzątku (do żelatyny)
1 puszka brzoskwiń (ok. 8 połówek)
2 galaretki o smaku brzoskwiniowym
1 litr wrzątku (na galaretki)
forma: 24x24 cm

Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w 1/2 szklanki wrzątku, zostawiamy do całkowitego wystudzenia.

2. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim herbatniki.

3. Ser miksujemy z cukrem na jednolitą masę. Powoli cały czas miksując wlewamy ostudzoną całkowicie żelatynę.

4. Masę serową wylewamy na herbatniki. Wierzch wyrównujemy łyżką. Na masie gęsto układamy części brzoskwiń (skrojone na paski grubości 1 cm).

5. Ciasto wkładamy do lodówki. Przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, wylewamy je na ciasto. Całość ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia (na kilka godzin).

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY