Więcej zszywek z tablicy

Bez pieczenia

Ciasto stracciatella na cze...
Słodziak
Przepyszne ciasto ...
Truskawkowy sernik na zimno...
Ptasie mleczko z malinami

...
Czeska wiśnia - ciasto bez ...
Ciasto last minute

Dla zab...
Brzoskwiniowy sernik na zim...
Mleczne okienko - bez piecz...
Śnieżny puch - bez pieczeni...
Orzeźwiający truskawkowiec
...
Truskaweczka

Galaretka z k...

Więcej zszywek ze źródła

www.knurr.pl

Szybkie ciasto z jabłkami
P... Błyskawiczna, zdrowa i bard... Pełen witamin, wzmacnia odp... Sałatka z boczkiem, jajkiem... Leniwiec 
Szybkie ciasto dl... Ekspresowa! Kolorowa sałatk... Przepyszne, soczyste, posma... Świeża lekka sałatka z pysz... Najlepsze! Łatwe w przygoto...
Teyla

Teyla

Dodane 23.06 o 16:36 z

www.knurr.pl

Obserwuj

Brzoskwiniowy sernik na zimno


Składniki:
herbatniki ok. 250g
1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
1 szklanka cukru pudru
4 łyżki żelatyny
1/2 szklanki wrzątku (do żelatyny)
1 puszka brzoskwiń (ok. 8 połówek)
2 galaretki o smaku brzoskwiniowym
1 litr wrzątku (na galaretki)
forma: 24x24 cm


Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w 1/2 szklanki wrzątku, zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
2. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim herbatniki.
3. Ser miksujemy z cukrem na jednolitą masę. Powoli cały czas miksując wlewamy ostudzoną całkowicie żelatynę.
4. Masę serową wylewamy na herbatniki. Wierzch wyrównujemy łyżką. Na masie gęsto układamy części brzoskwiń (skrojone na paski grubości 1 cm).
5. Ciasto wkładamy do lodówki. Przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, wylewamy je na ciasto. Całość ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia (na kilka godzin).

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
mizia234

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY