Więcej zszywek ze źródła

www.knurr.pl

sos do spaghetti domowej ro... Szybkie ciasto z jabłkami
P... Błyskawiczna, zdrowa i bard... Pełen witamin, wzmacnia odp... Sałatka z boczkiem, jajkiem... Leniwiec 
Szybkie ciasto dl... Ekspresowa! Kolorowa sałatk... Przepyszne, soczyste, posma... Świeża lekka sałatka z pysz...
kawka1

kawka1

Dodane 5.10 o 18:43 z

www.knurr.pl

Obserwuj

Budyniowa Pychotka



ok. 100 g herbatników kakaowych
1,3 l mleka
80 g budyniu waniliowego bez cukru
80 g budyniu czekoladowego bez cukru
1 szklanka cukru
2 średniej wielkości jabłka
cynamon
forma 24x24 cm
posypka czekoladowa (opcjonalnie)

Jabłka obrać i pokroić na ósemki. Formę wyłożyć rękawem foliowym do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami.

W 100 ml zimnego mleka rozmieszać 80 g budyniu waniliowego, w kolejnych 100 ml zimnego mleka rozmieszać 80 g budyniu czekoladowego. Pozostałe mleko zagotować z cukrem w oddzielnych garnkach (po pół szklanki cukru na garnek):
- na budyń waniliowy zagotować 500 ml mleka
- na budyń czekoladowy zagotować 800 ml mleka
W momencie gdy mleko zacznie się gotować, dolać rozrobione budynie i dokładnie wymieszać. Przez chwilę gotować na małym ogniu cały czas mieszając.

3. Do formy wylać kolejno jeszcze ciepłe budynie:
- na herbatniki ok. 500 ml budyniu czekoladowego, odczekać maks 2 minuty, wyłożyć gęsto jabłka i posypać cynamonem,
- na jabłka wylać warstwę 500 ml budyniu waniliowego i odczekać maks 2 minuty,
- na wierzch wylać resztę budyniu czekoladowego.

4. Odstawić ciasto do ostygnięcia. Przed podaniem można udekorować posypką.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Kingabil1

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY