Więcej zszywek ze źródła

www.rondel.pl

Kakaowe ciasto z masą śmiet... Ciasto czekoladowo-serowe &... Zakąska Ryżowa zapiekanka z mięsem Sałatka kebab z makaronem z... Ciasto 3 BIT Biszkopt który zawsze się u... Kiszone jabłka, przysmak Sł... Zapiekanka z mięsa mielonego

kawka1 od Rondel

Dodane 21.07 o 23:26 z

www.rondel.pl

Obserwuj

Budyniowiec ze śmietankową pianką


Ciasto:

1 szkl. mąki pszennej
0,5 szkl. cukru
3 jajka
6 łyżek wody
6 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao

Masa budyniowa:

3,5 szkl. mleka
3 żółtka
1 op. cukru wanilinowego
200g margaryny Kasi
3/4 szkl. cukru
0,5 szkl. mąki pszennej
1 budyń śmietankowy bez cukru (40g)

Pianka:

0,5 l śmietany 30%
1,5 łyżki żelatyny
0,5 szkl. gorącej wody
2 łyżki cukru pudru

Jajka ucieramy z cukrem do momentu powstania białej puszystej masy.
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Na końcu dodajemy wodę i olej.
Ciasto przekładamy do blaszki (25x25cm) wysmarowanej masłem
i wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni.

Masa budyniowa:
3 szklanki mleka wlewamy do garnka.
Dodajemy cukier, cukier wanilinowy i margarynę.
Gotujemy na małym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia się margaryny.
Pozostałe składniki miksujemy w połowie szklanki mleka i wlewamy na gotujące się mleko z margaryną.
Mieszamy do uzyskania gładkiego budyniu.
Zdejmujemy z ognia i od razy wykładamy na ciasto.
Wyrównujemy i studzimy.

Pianka:
Ubijamy śmietanę i dodajemy cukier puder.
Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody.
Studzimy i dodajemy do ubitej śmietany miksując na najwyższych obrotach.
Piankę wykładamy na masę budyniową.
Wierzch możemy posypać startą czekoladą.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
destiny98

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY