Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Domowe bajgle. Puszyste w ś...
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Cannelloni ze szpinakiem i ...
Ciasto Pani Walewska bez pi...
Rożki francuskie z jabłkami
Ciastka z masłem orzechowym...
Słodki ryż na mleku
Szybkie Ciasto Bez Pieczeni...
Bułeczki czosnkowe Pyszne i...
moje_serduszko

moje_serduszko od kawka1

Dodane 14.11 o 21:43
Obserwuj
Bułeczki czosnkowe Pyszne i aromatyczne bułeczki z dużą ilością czosnku i natki pietruszki. W sam raz na śniadanie. Na ciasto: drożdże 8 gr cukier 1 łyżeczka mąka pszenna 380 gramów mleko ciepłe 200 mililitrów masło 30 gr sól 1.5 łyżeczek Nadzienie: masło 5 łyżeczek ząbki czosnku 6 sztuk natka pietruszki 2 łyżeczek jajko 1 sztuk Zaczyn: 2 łyżki ciepłego mleka mieszamy z łyżeczką cukru oraz mąki. Wkruszamy drożdże, mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby drożdże zaczęły pracować. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, ciepłe mleko, ostudzone masło oraz sól. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części, każdą z części formujemy w kulkę, i lekko spłaszczamy. Bułeczki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z miękkim masłem oraz posiekaną natki pietruszki. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, następnie ostrym nożem robimy ukośne nacięcia. Środek każdego nacięcia wypełniamy masłem czosnkowym. Bułeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 minut.

Bułeczki czosnkowe Pyszne i aromatyczne bułeczki

z dużą ilością czosnku i natki pietruszki. W sam raz na śniadanie. Na ciasto: drożdże 8 gr cukier 1 łyżeczka mąka pszenna 380 gramów mleko ciepłe 200 mililitrów masło 30 gr sól 1.5 łyżeczek Nadzienie: masło 5 łyżeczek ząbki czosnku 6 sztuk natka pietruszki 2 łyżeczek jajko 1 sztuk Zaczyn: 2 łyżki ciepłego mleka mieszamy z łyżeczką cukru oraz mąki. Wkruszamy drożdże, mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby drożdże zaczęły pracować. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, ciepłe mleko, ostudzone masło oraz sól. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części, każdą z części formujemy w kulkę, i lekko spłaszczamy. Bułeczki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z miękkim masłem oraz posiekaną natki pietruszki. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, następnie ostrym nożem robimy ukośne nacięcia. Środek każdego nacięcia wypełniamy masłem czosnkowym. Bułeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy kulinaria śniadania kuchnia +70 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: