Więcej zszywek z tablicy

JEDZONKO

Pizza gyros
Najlepszy przepis na kopytka!
KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH
wypróbowane, smakuje cudownie
Domowe Przepisy na Tosty – ...
Gruszki zapiekane z gorgonz...
Kremowa zupa pomidorowa z m...
Idealne ciasto na pizzę wed...
Domowa Tortilla – TOP 10 Na...
Pulpeciki kalafiorowe i mak...
Sos idealny
Włoska sałatka z prosciutto...
14 Przepisów na Sosy: Ideal...
Włoska sałatka z prosciutto...
Sałatka z makaronem orzo i ...
Roladki z tortilli z szynką...
...
Chłopski garnek po mojemu
Tortilla przepis na ciasto
krokiety przepis
Quesadilla z kurczakiem, se...
Sałatka z kurczakiem curry ...
24 przekąski na sylwestra –...
Zapiekane rożki z tortilli
Zapiekane rożki z tortilli
Pierś z kurczaka z pieczarkami
ruda06

ruda06 od kawka1

Dodane 21.11 o 17:46
Obserwuj
Bułeczki czosnkowe Pyszne i aromatyczne bułeczki z dużą ilością czosnku i natki pietruszki. W sam raz na śniadanie. Na ciasto: drożdże 8 gr cukier 1 łyżeczka mąka pszenna 380 gramów mleko ciepłe 200 mililitrów masło 30 gr sól 1.5 łyżeczek Nadzienie: masło 5 łyżeczek ząbki czosnku 6 sztuk natka pietruszki 2 łyżeczek jajko 1 sztuk Zaczyn: 2 łyżki ciepłego mleka mieszamy z łyżeczką cukru oraz mąki. Wkruszamy drożdże, mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby drożdże zaczęły pracować. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, ciepłe mleko, ostudzone masło oraz sól. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części, każdą z części formujemy w kulkę, i lekko spłaszczamy. Bułeczki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z miękkim masłem oraz posiekaną natki pietruszki. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, następnie ostrym nożem robimy ukośne nacięcia. Środek każdego nacięcia wypełniamy masłem czosnkowym. Bułeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 minut.

Bułeczki czosnkowe Pyszne i aromatyczne bułeczki

z dużą ilością czosnku i natki pietruszki. W sam raz na śniadanie. Na ciasto: drożdże 8 gr cukier 1 łyżeczka mąka pszenna 380 gramów mleko ciepłe 200 mililitrów masło 30 gr sól 1.5 łyżeczek Nadzienie: masło 5 łyżeczek ząbki czosnku 6 sztuk natka pietruszki 2 łyżeczek jajko 1 sztuk Zaczyn: 2 łyżki ciepłego mleka mieszamy z łyżeczką cukru oraz mąki. Wkruszamy drożdże, mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby drożdże zaczęły pracować. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, ciepłe mleko, ostudzone masło oraz sól. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części, każdą z części formujemy w kulkę, i lekko spłaszczamy. Bułeczki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z miękkim masłem oraz posiekaną natki pietruszki. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, następnie ostrym nożem robimy ukośne nacięcia. Środek każdego nacięcia wypełniamy masłem czosnkowym. Bułeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 20 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY