Więcej zszywek z tablicy

Mniam Mniam

Blok czekoladowy
co do wody
Bułeczki czosnkowo-ziołowe
...
Ciasto, którego nie trzeba ...
DESER WANILIOWY
Potrzebujem...
Rolada z wafli bez pieczeni...
2  marchewki
2 ząbki czosnk...
Gozleme – turecki chlebek |...
Ciasto żyrafa :) Proste, py...
Fresh Fruit Sushi
JJJ
HOTDOGOWE MUFFINY - CZYLI S...
MAKARONOWE MUSZLE Z PIECZAR...
Brownie z kaszy jaglanej
Galaretkowiec... Super LEKK...
Domowe batoniki DAIM :)
Składniki:

(14-16 szt. bat...
MAXI KING!!! CIASTO BEZ PIE...
Prosty murzynek
Składniki:
- 1 kostka marga...
Ciasto najprostsze pod słoń...
Masa kokosowa do wafli - 
S...
Blok kakaowy przepis z zesz...
Szyszki z Ryżu Preparowaneg...
Sałatka ryżowa po wegiersku...
Muszelki po neapolitańku

Więcej zszywek ze źródła

czerrrwonaporzeczka.blogspot.com

szybkie pierniczki Sałatka na ostro- czyli por... Sałatka na ostro czyli por ... Truskawkowe crumble -fit! Placki cukiniowe z jogurtem... Sałatka ziemniaczana.
Skład... Sałatka ziemniaczana Sałatka z selerem naciowym.... Bułeczki czosnkowo-ziołowe
...

Bułeczki czosnkowo-ziołowe

Składniki Bułeczki:
225 ml mleka ciepłego, ale nie gorącego
15g świeżych drożdży
2 płaskie łyżeczki cukru
2 łyżeczki soli
450g mąki pszennej
30g roztopionego masła
1 jajko
Nadzienie:
50g miękkiego masła
200g serka topionego
4 ząbki czosnku
pieprz, sól
zioła prowansalskie i czosnek granulowany

Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dołeczek i wsypujemy tam pokruszone drożdże. Drożdże zalewamy 3 łyżkami ciepłego mleka i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto na gładką masę. Odstawiamy pod przykryciem na pół godziny do wyrośnięcia.

W tym czasie możemy przygotować nadzienie. W mikserze ucieramy masło, dodajemy do niego serki, miksujemy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy ziołami i solą.

Wyrośnięte ciasto lekko wyrabiamy i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na prostokąty o wielkości około 30cm x50cm.
Smarujemy ciasto nadzieniem i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy na 3-3,5cm plasterki.

Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy w około 3cm odległościach żeby się nie posklejały, jak będą rosły ;) Wstawiamy do uprzednio nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy 15-20 minut. Powinny być lekko zarumienione. Jeśli za mocno je spieczemy ciasto będzie twarde.

Bułeczki można po wierzchu posypać czosnkiem granulowanym, będą jeszcze bardziej aromatyczne :)

Z przepisu wychodzi 40 małych bułeczek

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzenie. Bułeczki ,chleb Pyszności Żarełko +154 innych
Zgłoś naruszenie

Anna_Marta

Wyglądają super

1  |  7.04 o 13:03   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: