Bułka Cynamonowo-Miodowa (z patelni) - Dukan 3 łyżki
otrębów NIE mielonych (2o + 1p) słodzik (dałam 4 tabl, rozkruszone) cynamon (tarkowałam korę cynamonu, ale ok 0,5 łyżeczki powinno być oki) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 jajko serek emilki lub homogenizowany aromat miodowy 2-3 krople słodzik do smaku Pyszna, szybka bułka z patelni (mój faworyt) tym razem na słodko! Połączenie cynamonu i miodu jest świetne W sam raz na małą kolację lub szybki deser. Serek, słodzik i aromat wymieszać dokładnie, odstawić. Patelnię rozgrzać na małym ogniu z pokrywą. Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić ze szczyptą soli i pokruszonym słodzikiem (ubijam w kubełkach-wiaderkach po serkach wiejskich 500g). Do ubitego białka dodać skrobię, zmiksować na najmniejszych obrotach. Dodać otręby oraz żółtko i cynamon. Zmiksować na najniższych obrotach przez kilka sekund. Przełożyć masę na patelnię, uformować bułkę, nakryć pokrywą. Prażyć aż wierzch się zetnie, delikatnie obrócić na drugą stronę (cały czas pod pokrywą). Uprażoną bułkę przeciąć i posmarować serkiem lub nałożyć go bezpośrednio na ostudzoną bułkę.
Użytkownicy także przypinają: