Życie i śmierć w twórczości Jana Kochanowskiego i Mikołaja Reja


Więcej zszywek z tablicy

Odchudzenie

Zupa cebulowa - dieta dr Dą...
Tylko 1 szklanka tego napoj...
...
Efekty same nie przyjdą, st...
Dziewczyny bierzemy się za ...
Do lata!
Batoniki marchewkowe Fit - ...
Nie daj się oszukać :) ps z...
POBUDZAJĄCY KOKTAJL FIT - ś...
Banalny przepis, tylko 3 sk...
Najlepszego Kobietki <3
...
,,,
Nie zapominamy o rozciągani...
DIETA OXY - SPRAWDŹ JAK TO ...
szybka dieta
Zdrowe frytki Zdrowe frytki...
Placuszki otębowe Kolejna w...
na chlebek: - 2 łyżki otręb...
Muffinka light w kubku Będz...
Biszkopt Czekoladowy - Duka...
Bułka Cynamonowo-Miodowa (z...
Dietetyczne "Serniczki...
Placki ziemniaczane - Dukan...
3 Genialnie Pyszne I Zdrowe...
Ciasto jabłkowe dla odchudz...
olela

olela od elililinka

Dodane 6.04 o 22:59
Obserwuj
Bułka Cynamonowo-Miodowa (z patelni) - Dukan 3 łyżki otrębów NIE mielonych (2o + 1p) słodzik (dałam 4 tabl, rozkruszone) cynamon (tarkowałam korę cynamonu, ale ok 0,5 łyżeczki powinno być oki) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 jajko serek emilki lub homogenizowany aromat miodowy 2-3 krople słodzik do smaku Pyszna, szybka bułka z patelni (mój faworyt) tym razem na słodko! Połączenie cynamonu i miodu jest świetne W sam raz na małą kolację lub szybki deser. Serek, słodzik i aromat wymieszać dokładnie, odstawić. Patelnię rozgrzać na małym ogniu z pokrywą. Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić ze szczyptą soli i pokruszonym słodzikiem (ubijam w kubełkach-wiaderkach po serkach wiejskich 500g). Do ubitego białka dodać skrobię, zmiksować na najmniejszych obrotach. Dodać otręby oraz żółtko i cynamon. Zmiksować na najniższych obrotach przez kilka sekund. Przełożyć masę na patelnię, uformować bułkę, nakryć pokrywą. Prażyć aż wierzch się zetnie, delikatnie obrócić na drugą stronę (cały czas pod pokrywą). Uprażoną bułkę przeciąć i posmarować serkiem lub nałożyć go bezpośrednio na ostudzoną bułkę.

Bułka Cynamonowo-Miodowa (z patelni) - Dukan 3 łyżki

otrębów NIE mielonych (2o + 1p) słodzik (dałam 4 tabl, rozkruszone) cynamon (tarkowałam korę cynamonu, ale ok 0,5 łyżeczki powinno być oki) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 jajko serek emilki lub homogenizowany aromat miodowy 2-3 krople słodzik do smaku Pyszna, szybka bułka z patelni (mój faworyt) tym razem na słodko! Połączenie cynamonu i miodu jest świetne W sam raz na małą kolację lub szybki deser. Serek, słodzik i aromat wymieszać dokładnie, odstawić. Patelnię rozgrzać na małym ogniu z pokrywą. Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić ze szczyptą soli i pokruszonym słodzikiem (ubijam w kubełkach-wiaderkach po serkach wiejskich 500g). Do ubitego białka dodać skrobię, zmiksować na najmniejszych obrotach. Dodać otręby oraz żółtko i cynamon. Zmiksować na najniższych obrotach przez kilka sekund. Przełożyć masę na patelnię, uformować bułkę, nakryć pokrywą. Prażyć aż wierzch się zetnie, delikatnie obrócić na drugą stronę (cały czas pod pokrywą). Uprażoną bułkę przeciąć i posmarować serkiem lub nałożyć go bezpośrednio na ostudzoną bułkę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: