Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

mmmm to jest pyszne! zawsze...
Zostały Ci ziemniaki z obia...
Znalezione przpadkiem - ale...
Najlepszy kurczak na świeci...
TWOI GOŚCIE ZANIEMÓWIĄ KIED...
PIECZONE UDKA CURRY Z DYNIĄ...
Bułki pizza.
Ciasto:

1,5 s...
Ekspresowe bułki

Składniki...
OBŁĘDNA TARTA ZE SZPINAKIEM...
HIT- NAJLEPSZE CALZONE! :) ...
...
Zobacz jak zrobić makaron z...
.Potrawka z makaronem i kie...
Znalezione na stylowi.p
Pizza z kalafiora"zast...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Liście kapusty delikatnie z...
21 pomysłów na to, by wasze...
Tosty na śniadanie
...
Pyszny schab <3
Przepis ...
Pasty do kanapek
SKŁADNIKI ( 3 – 6 osób): 6 ...
składniki:
1 opakowanie chl...
*.*
ZAPIEKANKA RYŻOWA W GYROSIE...
maggiee990

maggiee990

Dodane 24.08 o 0:06
Obserwuj
Bułki pizza.
Ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki wody
2 łyżki oleju
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
mała cebula
pomidor
2 pieczarki
garść kukurydzy konserwowej
6 plastrów salami
100 g tartej mozzarelli
1 jajko
łyżeczka maku
oregano
sólwyciete

Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, następnie posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki.   Łatwiej będą się sklejać, jeżeli boki posmarujemy delikatnie wodą.Pozostawiamy bułki na około 15 ,aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, około 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego

Bułki pizza.


Ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki wody
2 łyżki oleju
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
mała cebula
pomidor
2 pieczarki
garść kukurydzy konserwowej
6 plastrów salami
100 g tartej mozzarelli
1 jajko
łyżeczka maku
oregano
sólwyciete

Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, następnie posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Łatwiej będą się sklejać, jeżeli boki posmarujemy delikatnie wodą.Pozostawiamy bułki na około 15 ,aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, około 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY