Więcej zszywek z tablicy

evelinchen

Byc moze komus sie przyda p...
książka mówi o tym jak zacz...
Kolejny przepis od BeSlim. ...
...
<3 <3
work out
....
Zielona sukienka
...
...
aaa
Zapamiętać !!
...
2 marchewki 2 ząbki czosnku...
Węglowodany
...
bardzo efektowne ćwiczenia ...
Czwarty, kolejny dzień ćwic...
Be fit everyday :)
Ćwiczenia na pośladki i nie...
Vilduś - Trening rozciągają...

Więcej zszywek ze źródła

scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net

Mamy dla was nowy Kiedy zaczyna się sezon na ... ... fot. Imogen Cunningham, 1929. PROMOCJA z okazji Dnia Kobi... Wspomnenie Dzień Babci :D door design ''Samotność nie j...

Byc moze komus sie przyda przepis na biszkopt idealny

8 jaj koniecznie w temp pokojowej, bialka oddzielone od zoltek ubijamy ze szczypta soli I szklanka cukru na sztywna piane dodajemy zoltka ciagle ubijamy okolo 10 min, przesiewamy 8 lyzek maki tortowej I 2 maki ziemniaczanej,dokladnie ale delikatnie polaczyc z jajkami, pieczemy w 175 st bez termoobiegu okolo 35-40 min

Zszywka przypięta także na tablicach:
Cakes *-* Kuchnia słodkości &lt;3 Snacks, dessert ♡ +128 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

sylwiagrula

mi nie wyszedł wyszedł spalony, może dlatego ze bez termoobiegu

 |  16.06 o 14:31  

pines93

nigdy mi nie wyjdzie biszkopt, nie ważne jaki przepis, zawsze mi upada podczas pieczenia, jedynie ze szpinakiem i rabarbarem wychodzi, ale nwm czy to jest jeszcze biszkopt

 |  14.06 o 15:07   Pokaż odpowiedzi

viola86

Ja robię trochę inaczej i zawsze wychodzi mega puszysty biszkopt: 5 jajek na blachę o średnicy 25cm. Białka osobno ubijam ze szczyptą soli pod koniec dodaję pół szklanki cukru i dalej ubijam. Dalej już bez ubijania, do żółtek dodaję 2 łyżeczki proszku do pieczenia i łyżkę octu, szybko mieszam bo puchnie ;) dodaję żółtka do białek i delikatnie łyżką mieszam stopniowo przesiewając 3/4 szkl. mąki tortowei i 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej. Przekładam do formy, piekę 25 min./180C do suchego patyczka, po upieczeniu wyjmuję cisto i upuszczam z około 30cm na podłogę. wstawiam do wyłączonego piekarnika z lekko uchylonymi drzwiczkami, ciasto spokojnie stygnie i jest równiuteńkie ;)

1  |  12.06 o 22:43  

Meluzyna

Jaka średnica formy?

 |  12.06 o 20:55  

dbala1234

bomba

 |  12.06 o 18:05  

lisia444

Ja też poproszę o przepis [wyświetl email]

1  |  11.06 o 13:01  

MojePasje

można z termoobiegiem? bo innej opcji nie mam

 |  11.06 o 6:20   Pokaż odpowiedzi

msurowiec

a gdzie mozna znalezc ten przepis???

 |  2 9.06 o 21:05   Pokaż odpowiedzi

anjaka23

ja tez prosze [wyświetl email]

 |  9.06 o 19:38  

Wiolawiolcia

poproszę:[email protected]

 |  9.06 o 17:00  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY