Śmierć w średniowieczu


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

makaron rigatoni z kurczaki...
Fit makaron. Kliknij w zdję...
Kurczak w czerwonej paście ...
Krewetki z makaronem. Klikn...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Tort czekoladowy z malinami...
bez pieczenia, lekkie jak c...
CARBONARA DYNIOWA Jest to b...
curry z kurczakiem i kalafi...
Lekkie twarogowe placuszki ...
Dietetyczne placki kokosowo...
Mojito truskawkowe Składnik...
KURCZAK W SOSIE Z SUSZONYMI...
Kurczak zapiekany z warzywa...
Składniki: - 4 łyżki cukru ...
Przepis na Omlet kokosowy z...
Skrzyneczka (ps. Zapraszam ...
próbowałam wszystkie, polecam!
Ciasto z musem z białej cze...
MEGA PYSZNY DRINK ODPRĘŻAJĄ...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
6 prostych i sprawdzonych k...
Weganski sos :) Dużo warzyw...
Kremowa suszonymi pomidoram...
arbuzowa aqua fresca
Makaron nadziewany mięsem m...
bezbarwnaaa

bezbarwnaaa od MalinaXd

Dodane 6.11 o 16:07
Obserwuj
CARBONARA DYNIOWA Jest to banalny przepis na naprawdę dobre danie. Polecam! 150 g makaronu spaghetti lub tagliatelle 2 łyżki oliwy 125 g boczku wieprzowego 2 ząbki czosnku 300 g dyni 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/2 szklanki stertego sera (pecorino, grana padano lub parmezanu) Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić zachowując 1/4 szklanki wody. Na patelni na oliwie smażyć przez około 3 minuty pokrojony na małe kawałeczki boczek. Dodać obrany i drobno starty czosnek oraz obraną i pokrojoną w małą kosteczkę dynię, doprawić solą i smażyć przez ok. 10 minut co chwilę mieszając. Na koniec dynia ma być całkowicie miękka, może się nawet rozpadać. Dodać natkę pietruszki i smażyć przez minutę. Dodać makaron oraz wodę z makaronu, wymieszać i gotować przez 1 - 2 minuty aż woda wyparuje. Odstawić z ognia i odczekać 1 minutę aż makaron troszkę przestygnie. W miseczce roztrzepać jajka z dodatkiem świeżo zmielonego pieprzu oraz startego sera (2 łyżki sera odłożyć na koniec). Dodać do makaronu i wymieszać (jajka nie mogą całkowicie się ściąć, mają utworzyć delikatny i kremowy sos). Wyłożyć do dwóch głębokich talerzy i posypać odłożonym serem.

CARBONARA DYNIOWA Jest to banalny przepis na naprawdę

dobre danie. Polecam! 150 g makaronu spaghetti lub tagliatelle 2 łyżki oliwy 125 g boczku wieprzowego 2 ząbki czosnku 300 g dyni 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/2 szklanki stertego sera (pecorino, grana padano lub parmezanu) Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić zachowując 1/4 szklanki wody. Na patelni na oliwie smażyć przez około 3 minuty pokrojony na małe kawałeczki boczek. Dodać obrany i drobno starty czosnek oraz obraną i pokrojoną w małą kosteczkę dynię, doprawić solą i smażyć przez ok. 10 minut co chwilę mieszając. Na koniec dynia ma być całkowicie miękka, może się nawet rozpadać. Dodać natkę pietruszki i smażyć przez minutę. Dodać makaron oraz wodę z makaronu, wymieszać i gotować przez 1 - 2 minuty aż woda wyparuje. Odstawić z ognia i odczekać 1 minutę aż makaron troszkę przestygnie. W miseczce roztrzepać jajka z dodatkiem świeżo zmielonego pieprzu oraz startego sera (2 łyżki sera odłożyć na koniec). Dodać do makaronu i wymieszać (jajka nie mogą całkowicie się ściąć, mają utworzyć delikatny i kremowy sos). Wyłożyć do dwóch głębokich talerzy i posypać odłożonym serem.

Zgłoś naruszenie

kaktuska25

ktoś się orientuje ile powinna ważyć ta dynia przed obraniem?

 |  24.10 o 13:26   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: