Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Sałatka z wędzonym twarogiem
Makaron z pesto z rukoli i ...
jaglanka śniadaniowa
Lekka sałatka z krewetek, g...
Lody o smaku cytrynowym
Zupa z dyni
Najlepsze krewetki w sosie ...
Ciasto na domowy makaron
Najlepsze ciasto marchewkowe
Krem z dyni Marii
Muffinki Krystyny
Kokosowy sernik na spodzie ...
Rogaliki drożdżowe z dżemem.
Deser w Słoiku – TOP 15 Pys...
Sakiewki ze szpinakiem i ja...
Malinowy deserek
Chinkali 2

Chinkali rewela...
TOP 10 Najlepszych Przepisó...
Ciasto Pani Walewska bez pi...
Ciasto Cappuccino orzechowe
Ciasto na pierogi i uszka –...
Roladki tak pyszne, że mamm...
Drobiowe poduszki pychota z...
Ciasto śnieżny puch
12 Pysznych Przepisów na Do...
Sajgonki

Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Cwibak Tortilla zapiekana placki z cukinii i sera fet... Mięso mielone po bułgarsku Łopatka wieprzowa pieczona ... Czekoladowy sernik na owsia... XXL Kartacze z mięsem Sałatka królewska z rodzynkami Makowiec z jabłkami
justynasojka

justynasojka od jarecka

Dodane 20.02 o 22:38 z

smaker.pl

Obserwuj

Chinkali 2


Chinkali rewelacyjnie smakują jako przekąska do piwa


CIASTO:
mąka pszenna typ 450 - 0,5 kg
ciepłej wody - 0,5 szkl.
żółtko - 1 szt
soli - 0,5 łyżeczki
FARSZ:
mięso mielonego z szynki wieprzowej - 400 g
mięso mięsa wołowego - 200g
bulion - 1 szklanka
pęczek pietruszki
Sól
Pieprz
nasiona kolendry - 1 łyżeczka
cebula spora - 1 sztuka
czosnek przeciśnięty przez praskę - 1 ząbek

Mięso, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną cebulę,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bulion łączymy razem w misce. Nasiona kolendry ucieramy w moździerzu i także dodajemy do farszu, doprawiamy pieprzem i solą.

Z podanych składników zagniatamy ciasto na pierożki, powinno być takie jak na nasze polskie pierogi. Kiedy ciasto będzie już gotowe,odstawiamy je na parę minut aby odpoczęło

Następnie wałkujemy na cienki placek. Dużym kubkiem (około 10-12 cm)wykrawamy okręgi. Na środek każdego placka wykładamy łyżkę farszu.Z ciasta tworzymy coś na kształt sakiewki,zawijanej w harmonijkę. Końcówkę dociskamy i wykręcamy

Gotowe chinkali wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy je łyżką cedzakową, opruszamy najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Można udekorować natką pietruszki lub świeżą kolendrą.
Podajemy ciepłe

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia wypieki z Izy plandeki Kuchnia Kuchnia! :) +11 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.