365 dni - Film na podstawie książki Blanki Lipińskiej


Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Prosty sernik na zimno z bi...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
ciasto czekoladowe Składnik...
ok. 200g herbatników 1 kost...
Przepis na sernik z 3 skład...
Sałatka z fetą i migdałami ...
spaghetti pełnoziarniste, z...
SERNIK PUSZYSTY JAK CHMURKA...
ciasto: 5zoltek z jajka 3sz...
Mój obiadek <3 Indyk pie...
Składniki: Ciasto: 2 szklan...
Krem z pomidorów z mozarellą
Składniki na 8 placków: ½ -...
Dietetyczne ciasto dyniowe ...
Piersi z kurczaka w sosie ś...
Ciasto z trzech składników,...
Ciasto „Biały puch” Składni...
Kurczak w sosie kurkowym
Sernik z jogurtów greckich ...
prażucha •	1 kg ziemniaków,...
PLAN NA DZIŚ : 27.03.2015 r...
Oszukany Cezar. Składniki (...
Chipsy z cukinii. Idealne j...
ożeźwiające ;)
Sałatka warstwowa z serem f...
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE ...
aga0907

aga0907 od Darhena

Dodane 14.03 o 22:51
Obserwuj
Chipsy z cukinii. Idealne jako zdrowa i mega dietetyczna przekąska - (100 g cukinii = zaledwie 14 kcal)! W przepisie jedynie z dodatkiem gruboziarnistej soli, ale możecie również użyć swoich ulubionych przypraw i ziół. Składniki (ilość według zapotrzebowania) Ja zrobiłam z: Cukinia (1, średniego rozmiaru) Oliwa (1 łyżka) - można pominąć Sól gruboziarnista Rozgrzewamy piekarnik do 100*C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Cukinię kroimy w cienkie, najlepiej 2 milimetrowe plasterki (najłatwiej na mandolinie kuchennej). Plasterki cukinii rozkładamy na ręczniku papierowym, po czym rozkładamy na nie drugą warstwę ręcznika. Przyciskamy każdy plasterek. Dzięki temu wyciśniemy nadmiar wody, a pieczenie będzie odrobinę krótsze. Cukinie układamy na blasze do pieczenia. Równo i ściśle obok siebie, upewniając się, że na siebie nie nachodzą. Do małej miseczki lub kubeczka wlewamy odrobinę oliwy. Rozsmarowujemy ją pędzelkiem na każdy plasterek. Cukinię posypujemy solą (lub innymi przyprawami). Chipsy pieczemy około 2 godzin, do czasu aż zaczną brązowieć, być chrupiące i lekko ostre. W połowie pieczenia plasterki odwracamy na drugą stronę. Po wyłączeniu piekarnika, możemy je jeszcze w nim zostawić na około 30 min, pilnując aby się nie spaliły. Po dokładnym wystygnięciu najlepiej jest je przechowywać do 3 dni w szczelnym zamknięciu. Znalezione na stylowi .pl

Chipsy z cukinii.

Idealne jako zdrowa i mega dietetyczna przekąska - (100 g cukinii = zaledwie 14 kcal)! W przepisie jedynie z dodatkiem gruboziarnistej soli, ale możecie również użyć swoich ulubionych przypraw i ziół. Składniki (ilość według zapotrzebowania) Ja zrobiłam z: Cukinia (1, średniego rozmiaru) Oliwa (1 łyżka) - można pominąć Sól gruboziarnista Rozgrzewamy piekarnik do 100*C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Cukinię kroimy w cienkie, najlepiej 2 milimetrowe plasterki (najłatwiej na mandolinie kuchennej). Plasterki cukinii rozkładamy na ręczniku papierowym, po czym rozkładamy na nie drugą warstwę ręcznika. Przyciskamy każdy plasterek. Dzięki temu wyciśniemy nadmiar wody, a pieczenie będzie odrobinę krótsze. Cukinie układamy na blasze do pieczenia. Równo i ściśle obok siebie, upewniając się, że na siebie nie nachodzą. Do małej miseczki lub kubeczka wlewamy odrobinę oliwy. Rozsmarowujemy ją pędzelkiem na każdy plasterek. Cukinię posypujemy solą (lub innymi przyprawami). Chipsy pieczemy około 2 godzin, do czasu aż zaczną brązowieć, być chrupiące i lekko ostre. W połowie pieczenia plasterki odwracamy na drugą stronę. Po wyłączeniu piekarnika, możemy je jeszcze w nim zostawić na około 30 min, pilnując aby się nie spaliły. Po dokładnym wystygnięciu najlepiej jest je przechowywać do 3 dni w szczelnym zamknięciu. Znalezione na stylowi .pl

Zgłoś naruszenie

miolkita

pyszne, ja musiałam prawie 3h trzymać w piekarniku ale smakują lepiej niż chipsy ziemniaczane

1  |  4.03 o 16:48  

aneczkamarcheweczka

w jakiej temperaturze należy piec chipsy?

 |  4.03 o 11:48   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: