Więcej zszywek z tablicy

food

Domowy sok "Kubuś"...
....
Lecznice soki :)
domowe sosy sałatkowe
Domowa, zdrowa czekolada.

...
Polecam! Ciasto bounty <3
Budyń jaglany z kaszy jagla...
Przepis na domowe toffifee ...
EKSPRESOWE CIASTO SNIEŻNY P...
Śnieżny  Puch .
Ciasto Śnie...
Składniki :
200g masła w te...
Malibu -zrób sama Ilość: 2 ...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Pełnoziarnista szarlotka 
b...
Pierogi z pieca z kurczakie...
Chleb pita

Mięciutkie, pus...

Więcej zszywek ze źródła

www.mniammniam.com

Zapiekane ziemniaki na spos... Sernik dyniowy Rustykalna tarta z dynią i ... Tarta z gruszkami w śmietan... Bajgle - szybkie i łatwe Karkówka długo pieczona w s... Krążki cebulowe (onion ring... zupa neapolitańska kurczak po kujawsku
m884g

m884g od edzial

Dodane 5.10 o 23:44 z

www.mniammniam.com

Obserwuj

Chleb pita


Mięciutkie, puszyste placuszki chlebowe z kieszonkami do nadziewania w środku

Składniki
1 i 1/4 szklanki letniej wody
3 łyżki oliwki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
3 szklanki maki pszennej, lub 2 pszennej i 1 pszennej razowej
2 łyżeczki suchych drożdży

Przygotowanie
Drożdże wsypać do letniej wody i zostawić na 5-7 minut, aż zaczna tworzyc sie pecherzyki.
Mąke wsypac do duzej miski, dodac pozostale skladniki, wlac wode z drozdzami i wyrobic miekkie, elastyczne ciasto. Miske z ciastem przykryc i zostawic do wyrosniecia na co najmniej 1 godzine, az podwoi swoja objetosc.
Przelozyc ciasto na stolnice i podzielic na 8 rownych czesci. Kazda czesc uformowac w kule - zostawic aby ciasto odpoczelo, okolo 20 minut.
Kazda kule splaszczyc i rozwalkowac lub uformowac rekami w ksztalcie krazka (wieksze beda mialy cieniutkie scianki, natomiast mniejsze beda grubsze i pulchniejsze).
Ukladac na wylozonej pergaminem duzej desce lub blasze, przykryc i zostawic do wyrosniecia na 20-30 minut.
Warunkiem powstania "kieszonki" jest bardzo wysoka temperatura piekarnika i rownie goraca blacha.

Piekarnik rozgrzac do 260ºC, wlozyc pusta blache (mozna rowniez piec na kamieniu do pieczenia pizzy) i nagrzac ja kilka minut.
Wyrosniete krazki posmarowac lekko oliwka i ostroznie zsunac razem z papierem pergaminowym na rozgrzana blache.
Piec przez 8-10 minut az beda bardzo napuszone i lekko zrumienione.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Do zjedzenia ;) przysmaki Gotujemy, pieczemy ! Pyszności <3 +188 innych
Zgłoś naruszenie

Judi23

wygląda jak poduszka :)

 |  17.10 o 13:37  

sirocco

czym nadziewacie takie coś? warzywami? mięsem?

 |  17.10 o 10:39   Pokaż odpowiedzi

muchotrzep

Chyba oliwą się smaruje nie oliwką? Jak ja nie cierpnię, gdy ktoś próbuje wszystko zdrabniać.

1  |  3 7.10 o 12:01  

stawiamnamleko

MNIAM! :)

 |  7.10 o 11:54  

Liliawodna

pychotka,za chwilkę będę się zajadać ;)

 |  6.10 o 14:34  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: