Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

koktajle
Kluchy w sosie serowym ze s...
12 Dań Wigilijnych: Pyszne ...
Trudno się od niego oderwać...
Chleb z chrupiącą skórką

1...
OMLET na Słono – 15 Pysznyc...
10 Pysznych Przepisów na Kr...
15 Pysznych Przepisów na Św...
Raj dla smakoszy czekolady....
dniki:
200 g białego ryżu;
...
Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kostka „czarny las” – Świat...
Sposób na dobrą pieczoną sz...
Ciasto Princessa z karmelem...
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Sos pieczarkowy
Schab pieczony na kiszonej ...
Karkówka pieczona super prz...
Rewelacyjna panierka do ryb...
Ekspresowa pizza z patelni
12 przepisów na sałatki
Sałatka warstwowa

Często g...
Sernik cytrynowy z czereśniami
Napoleonka na herbatnikach
...
...
marlena16_1993

marlena16_1993 od elka311

Dodane 22.12 o 22:41
Obserwuj
Chleb z chrupiącą skórką

1 kg mąki t.650
50 g drożdzy
1 łyżka cukru
2 łyżki soli
500-600 ml letniej wody

Z podanych składników wyrobić ciato i zostawić do wyrośnięcia. Podzielić na 2 bochenki i zagnieść ciasto. Przed włożeniem do piekarnika posmarować pomadą: 
0,5 szkl.wody
szczypta soli
łyżka mąki
Wszystko zagotować i gorącym posmarować chleb.
Pieczemy 10 min/225 C
10 min/220 C, 40 min 185 C.
Do piekarnika wsadzić naczynie z gorącą wodą.

Chleb z chrupiącą skórką


1 kg mąki t.650
50 g drożdzy
1 łyżka cukru
2 łyżki soli
500-600 ml letniej wody

Z podanych składników wyrobić ciato i zostawić do wyrośnięcia. Podzielić na 2 bochenki i zagnieść ciasto. Przed włożeniem do piekarnika posmarować pomadą:
0,5 szkl.wody
szczypta soli
łyżka mąki
Wszystko zagotować i gorącym posmarować chleb.
Pieczemy 10 min/225 C
10 min/220 C, 40 min 185 C.
Do piekarnika wsadzić naczynie z gorącą wodą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
mniam omnomnom Domowej roboty Ulubione +40 innych
Zgłoś naruszenie

Miniska88

A ile suszonych drożdży

 |  25.01 o 17:21  

elka311

Z tego przepisu jeszcze go nie piekłam, ale zwykle na ok. 700gram mąki daję 1 łyżkę i jest ok. Więc tutaj moż 1,5 łyżki wystarczy.

 |  28.12 o 8:13  

zwirska

2 łyżki soli? Nie za dużo. Do swojego chleba dodaję łyżeczkę soli i uważam, że w sam raz. Może ktoś piekł ten chleb i się pochwali?

 |  22.12 o 15:40  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: