Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Kluski leniwe
Podstawowy przepis na racuchy
Budyniowe placuszki z jabłkiem
Czekoladowe croissanty w 15...
...
Kotleciki jaglane. Przepis ...
Surówka kopenhaska
Chleb z garnka Ostatnio bar...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
LEŚNY MECH Składniki 16 por...
Składniki (wyszła mi 1 więk...
HIT- Ciasto Kinder Bueno (b...
  Torcik z kremem z kaszy m...
kasza jaglana przepisy na ś...
coś dla kuchcików :P
koktajle ❤️
Kruche ciasto z mlecznym bu...
...
Ciasto "Coffee-banana&...
CIASTO 'LEŚNY MECH'
Ekspresowa sałatka z brokułem
Pyszne ciasto Monte! Biszko...
ciasto leśny mech.
Tort stracciatella z malina...
Pomysł na delikatne, puszys...
Ciasto z malinami i mascarpone
takainna_

takainna_ od bettypasja

Dodane 13.01 o 21:08
Obserwuj
Chleb z garnka Ostatnio bardzo popularny stał się przepis na domowy chleb pieczony w garnku. Z Czarną Oliwką upieczecie go w naczyniu żaroodpornym. Chleb drożdżowy zaparza się pod szczelnym przykryciem i wychodzi wilgotny, miękki w środku, trzymający świeżość spokojnie przez 3 kolejne dni. Jednocześnie zachowuje twardą i chrupiącą skórkę. Składniki: -750 g mąki pszennej -25 g świeżych drożdży -1 łyżka cukru -2 płaskie łyżeczki soli -2 łyżki oleju -2 szklanki ciepłej wody (dobrze ciepłej, ale nie gorącej) Drożdże rozpuszczam w wodzie,dodaję resztę składników. Mieszam, miskę zawijam folią i wstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia rano podsypuję obficie blat mąką i wykładam ciasto-zagniatam-jest dość luźne. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nastawiam na 220 stopni i wstawiam do niego naczynie żaroodporne, w którym będzie się piekł chleb. Do gorącego naczynia wkładam ciasto. Przykrywam naczynie i obniżam temp do 200 stopni. Pieczemy 35 minut następnie ściągamy pokrywę i pieczemy jeszcze 25. Wyjmuję chleb, studzę i gotowy stawiam na stole.

Chleb z garnka Ostatnio bardzo popularny stał się

przepis na domowy chleb pieczony w garnku. Z Czarną Oliwką upieczecie go w naczyniu żaroodpornym. Chleb drożdżowy zaparza się pod szczelnym przykryciem i wychodzi wilgotny, miękki w środku, trzymający świeżość spokojnie przez 3 kolejne dni. Jednocześnie zachowuje twardą i chrupiącą skórkę. Składniki: -750 g mąki pszennej -25 g świeżych drożdży -1 łyżka cukru -2 płaskie łyżeczki soli -2 łyżki oleju -2 szklanki ciepłej wody (dobrze ciepłej, ale nie gorącej) Drożdże rozpuszczam w wodzie,dodaję resztę składników. Mieszam, miskę zawijam folią i wstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia rano podsypuję obficie blat mąką i wykładam ciasto-zagniatam-jest dość luźne. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nastawiam na 220 stopni i wstawiam do niego naczynie żaroodporne, w którym będzie się piekł chleb. Do gorącego naczynia wkładam ciasto. Przykrywam naczynie i obniżam temp do 200 stopni. Pieczemy 35 minut następnie ściągamy pokrywę i pieczemy jeszcze 25. Wyjmuję chleb, studzę i gotowy stawiam na stole.

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonko jedzone:) Jedzenie Coś na ząb +34 innych
Zgłoś naruszenie

_amaranthine_

muszę spróbować zrobić :p

 |  11.01 o 19:53  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: