bettypasja

bettypasja

Dodane 21.02 o 23:44
Obserwuj
Chlebek Brioche Italiano
- 25g drożdży
- 150g mleka
- 4 jajka 
- 100g masła
- 500g mąki
- 50g cukru
- szczypta soli
Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w letnim mleku,
mąkę przesiać ,
masło roztopić +4 jajka wszystko wymieszać około 10 min. 
Odstawić na godz w ciepłym miejscu pod przykryciem na około 1 godz. 
W miedzy czasie formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąka . Ciasto wyrośnięte przełożyć do formy i odstawić jeszcze trochę do wyrośnięcia 
następnie do rozgrzanego piekarnika wstawiamy i pieczemy około 45-50 min w 180° z termoobiegiem.

Chlebek Brioche Italiano

- 25g drożdży
- 150g mleka
- 4 jajka
- 100g masła
- 500g mąki
- 50g cukru
- szczypta soli
Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w letnim mleku,
mąkę przesiać ,
masło roztopić +4 jajka wszystko wymieszać około 10 min.
Odstawić na godz w ciepłym miejscu pod przykryciem na około 1 godz.
W miedzy czasie formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąka . Ciasto wyrośnięte przełożyć do formy i odstawić jeszcze trochę do wyrośnięcia
następnie do rozgrzanego piekarnika wstawiamy i pieczemy około 45-50 min w 180° z termoobiegiem.

Polubili: kriszyna1
Zszywka przypięta także na tablicach:
Chlebki / bułeczki Piekarnia
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY