Ekstremalne zjawiska pogodowe: powstawanie, przykłady i skutki


Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Ciasteczka z patelni
  Magiczna babka Kakaowe ci...
ROLADA Z CIASTA MARCHEWKOWE...
TOFFIFEE - pyszne ciasto be...
Kruche krówki
...
Ciasto budyniowe.
W Ameryce bardzo popularne ...
Wielkanocny Barszcz Biały: ...
Robiłam już kilka razy kurc...
NALEŚNIKI IDEALNE Składniki...
Tarta ze szpinakiem i fetą
CARAMEL BROWNIE TOWER z Cof...
CHLEBEK PIZZA SKŁADNIKI NA ...
BROWNIE TRUSKAWKA W CZEKOLA...
Placuszki budyniowe z jabłkami
sosy
Domowe toffifee
Kurczak w sosie musztardowy...
Kurczak zapiekany w sosie p...
Gruzińskie ciasto herbaciane
Ależ to jest pyszne! Budape...
pomysł na szybki ,pyszny i ...
KURCZAK TIKKA MASALA
Kopytka zapiekane z papryko...
Czekolada na gorąco
LiraCoffe

LiraCoffe od LisekAniek

Dodane 22.02 o 7:48
Obserwuj

CHLEBEK PIZZA SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 1/3 szklanki

mąki pszennej 2 łyżeczki drożdży suchych 1 1/2 szklanki ciepłej wody 2 łyżeczki soli 1 1/2 łyżki cukru DODATKOWO: 2 1/2 szklanki pokrojonych warzyw (papryki, czerwonej cebuli, oliwek, suszonych pomidorów, czosnek) 2-3 plastry sera żółtego, pokrojonego na kawałki 250 g sera mozzarella, pokrojonego w kosteczkę Drożdże zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na około 3 min. Po tym czasie dodajemy przesianą mąkę, sól oraz cukier. Mieszamy dużą łyżką najlepiej drewnianą tylko do połączenia. Dodajemy pokrojone warzywa oraz ser żółty. Ponownie mieszamy (można lekko podsypać ciasto mąką, ale nie za dużo), owijamy folią i zostawiamy na 1 godz. Po tym czasie miskę z ciastem wkładamy na godzinę do lodówki. Stolnicę dobrze oprószamy mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy je na grubość ok. 1-1,5 cm. Wykładamy równomiernie pokrojoną mozzarellę. Jeden bok zawijamy na drugi, łączeniem przekładamy ciasto na spód, a końce ciasta podwijamy pod spód. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zostawiamy na 10 min do napuszenia. Pieczemy w temp. 230 C przez ok. 30-35 min do zarumienienia skórki. Jeśli skórka za mocno się przypieka można przykryć folią aluminiową i zdjąć ją na ok. 3 min przed końcem pieczenia.

Zgłoś naruszenie

truskaweczk_a

Ja zostawiłam ciasto w ciepłe zamiast w lodowce. Wyszedł pyszny w smaku identyczny jak pizzerinka z marketu.

 |  19.02 o 16:30  

lety_life_4_ever

mi nie wyszlo

 |  19.02 o 8:53   Pokaż odpowiedzi

Cordellia

przepis jest podany tragicznie, żadnych przecinkow :/

 |  18.02 o 20:50  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: