Więcej zszywek z tablicy

slodycze

Ciasto Monte na kakaowym bi...
Ciasto Torcik Bananowe Nieb...
sernikobrownie z malinami b...
Kruche ciasteczka serowe
herbatniki cytrynowe
Rogaliki drożdżowe
Racuchy drożdżowe z serem
Sernik caffe latte
Krakowskie drożdżówki z serem
CIASTO SMERFOWE
Puchate domowe jagodzianki
Chrupiące gofry. Skladniki:...
Szybkie ciasteczka owsiane ...
Pycha
Lody cytrynowe Sylwii
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI: Skła...
Ciasto „Bounty”- czyli wilg...
Domowe żelki bez dodatku cu...
ciasto bez pieczenia
Batoniki musli czyli śniada...
pyszne owsiane ciasteczka ;...
"TORCIK MALINOWA NIESP...
DOMOWA NUTELLA – PRZEPIS NA...
Mini torciki bezowe z granatem
mmm
Ciastka orzeszki ilovebake.pl
krasnalq

krasnalq od bettypasja

Dodane 14.05 o 20:33
Obserwuj
Chrupiące gofry. Skladniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 żółtka 2 białka Szczypta soli Olej do wysmarowania gofrownicy Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier. Dolewamy mleko, olej i żółtka. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia składników. Do drugiej miseczki wlewamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę. Po ubiciu dodajemy do poprzednio zmiksowanych składników. Przekładamy delikatnie łyżką i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy około 5 minut. Jeżeli gofrownica ma mniejszą moc pieczemy dłużej (aż gofry będą chrupiące). Smacznego

Chrupiące gofry.

Skladniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 żółtka 2 białka Szczypta soli Olej do wysmarowania gofrownicy Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier. Dolewamy mleko, olej i żółtka. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia składników. Do drugiej miseczki wlewamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę. Po ubiciu dodajemy do poprzednio zmiksowanych składników. Przekładamy delikatnie łyżką i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy około 5 minut. Jeżeli gofrownica ma mniejszą moc pieczemy dłużej (aż gofry będą chrupiące). Smacznego

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY