Prawa lekarza w czasie epidemii


Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Rozpuszcza tłuszcz jak szal...
Chrupiące z wierzchu,a w śr...
opakowanie makaronu rurki p...
Malinowa chmurka Składniki ...
Mini serniczki z czekoladą ...
Ciasto najprostsze pod słoń...
Ciasto Malakoff - bez piecz...
Składniki: 1 torebka ryżu, ...
Składniki: Biszkopt czekola...
renia19tka

renia19tka od joannadalmata67

Dodane 19.01 o 7:22
Obserwuj
Chrupiące z wierzchu,a w środku czeka na nas niespodzianka z pysznego nadzienia.Prosty sposób na wykorzystanie pozostałych ziemniaków z dnia poprzedniego. Nadziewane krokiety ziemniaczane Składniki: Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 150 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków pieprz sól Farsz: 250 g mięsa mielonego 150 g pieczarek 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 2 łyżeczki czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki płatków papryki 3-4 łyżeczki pasty tikka masala pieprz olej bułka tarta sól Przygotowanie: Ciasto: Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa.Dodajemy mąkę,jajko i przyprawy.Wszystko razem mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Farsz: Na patelni rozgrzewamy troszkę oliwy,dodajemy pokrojoną cebulkę i smażymy.Kiedy cebulka zaczyna się rumienić dodajemy pokrojone pieczarki.Mieszamy i smażymy około 2 minuty.Po tym czasie dodajemy mięso i pokrojoną drobno paprykę.Mieszamy i smażymy do momenty,aż mięso nie będzie surowe,a nadmiar płynu odparuje.Wszystko doprawiamy do smaku przyprawami.Tak naprawdę przyprawić możemy według własnych upodobań.Nabieramy w dłonie sporą ilość masy ziemniaczanej,robimy płaski placek.Dobrze mieć wtedy ręce zmoczone wodą,dobrze wtedy się formuje i nie przywiera do rąk.Na środek nakładamy dużą łyżkę farszu.Sklejamy brzegi i formujemy podłużne krokiety.Obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Podajemy obowiązkowo z surówkami.

Chrupiące z wierzchu,a w środku czeka na nas niespodzianka

z pysznego nadzienia.Prosty sposób na wykorzystanie pozostałych ziemniaków z dnia poprzedniego. Nadziewane krokiety ziemniaczane Składniki: Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 150 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków pieprz sól Farsz: 250 g mięsa mielonego 150 g pieczarek 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 2 łyżeczki czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki płatków papryki 3-4 łyżeczki pasty tikka masala pieprz olej bułka tarta sól Przygotowanie: Ciasto: Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa.Dodajemy mąkę,jajko i przyprawy.Wszystko razem mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Farsz: Na patelni rozgrzewamy troszkę oliwy,dodajemy pokrojoną cebulkę i smażymy.Kiedy cebulka zaczyna się rumienić dodajemy pokrojone pieczarki.Mieszamy i smażymy około 2 minuty.Po tym czasie dodajemy mięso i pokrojoną drobno paprykę.Mieszamy i smażymy do momenty,aż mięso nie będzie surowe,a nadmiar płynu odparuje.Wszystko doprawiamy do smaku przyprawami.Tak naprawdę przyprawić możemy według własnych upodobań.Nabieramy w dłonie sporą ilość masy ziemniaczanej,robimy płaski placek.Dobrze mieć wtedy ręce zmoczone wodą,dobrze wtedy się formuje i nie przywiera do rąk.Na środek nakładamy dużą łyżkę farszu.Sklejamy brzegi i formujemy podłużne krokiety.Obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Podajemy obowiązkowo z surówkami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: