Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

sałatka z buraków, fety i r... Kruche łyżeczki z sałatką z... śledzie po meksykańsku Rolada marchewkowa Wytrawny keks z warzywami -... Mniaam :) "Smocze ciasto" -... plaster miodu z folii bąbel... Niemiecki makowiec z pianką...
kawka1

kawka1

Dodane 19.07 o 6:00 z

www.przyslijprzepis.pl

Obserwuj

CIASTECZKA Z DŻEMEM MALINOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ


25 dag maki
20 dag miękkiego masła
1 żółtko
10 dag drobnego cukru
1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego

dżem malinowy
ok. 1/2 białej czekolady

Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem, dodac wanilię, Powoli dodać mąkę, zamieszać i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
image-29m8et22. Ciasto podzielić na mniejsze części, z każdej części formować wałek który z kolei podzielić na mniejsze kawałki.
image-01list53. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i palcem lub np. za pomoca końca łyżki drewnianej wciskać niewielkie wgłębienie.
image-054wefj4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 10 - 15 minut do lekkiego podpieczenia po czym wyciągnąć z piekarnika i na każde ciasteczko łyżką nakładać dżem malinowy. Piec przez następne 10- 15 minut do momentu aż ciasteczka się lekko zarumienią.
image-18dn6en5. Czekoladę roztopić, zrobić zygzaki na wystygniętych ciastkach.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY