Więcej zszywek z tablicy

ciastka

Przepis na chrupiące gofry
Kruche ciasteczka serowe
Ciasteczka kokosowo-owsiane
Babeczki bananowe z kremem ...
10 Pysznych Przepisów na Kr...
babeczki waniliowe
czekoladowe whoopie pies
KRUCHE RURKI Z KREMEM KARPA...
Ciasteczka z masłem orzecho...
Kokosanki na ok. 30 ciastec...
ciasteczka_owsiane
Cookies as melhores
do kawy? :)
Ciasteczka róże
Kakaowe ciasteczka owsiane
Ciasteczka kruche
Ciastka migdałowo-kokosowe ...
Świąteczne pierniczki imbirowe
Ciasteczka podkówki
Ciasteczka kruche maślane
Ciasteczka z żurawiną i cze...
Składniki na kruche ciastec...
ciasteczka owsiane z czekol...
Ciasteczka orzechowo-kakaowe
   Ciastka owsiane dietetyc...
2 duże banany + 1 filiżanka...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

CIASTO KRUCHE Z RABARBAREM ... Ciasto z rabarbarem i beza gofry Makaron zapiekany z kurczak... Tarta cytrynowa z bezą PULPECIKI W SOSIE POMIDOROW... KAKAOWE CIASTO BEZ PIECZENIA SZARLOTKA Z BEZĄ I KRUSZONKĄ FOCACCIA Z OLIWKAMI I SOLĄ ...
222488

222488 od guumiak

Dodane 25.09 o 6:47 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

Składniki: 100 g masła 120 g masła orzechowego 150 g cukru trzcinowego 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu wanilinowego lub 1 łyżka cukru wanilinowego 170 g mąki 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli morskiej 50 g kropelek czekoladowych lub pokrojonej czekolady Przygotowanie: Masło, masło orzechowe i jajko ocieplić w temperaturze pokojowej. Dużą blachę (np. z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski włożyć miękkie masło, masło orzechowe i cukier trzcinowy. Ubijać przez ok. 5 minut aż masa będzie jaśniejsza i bardziej puszysta. Dodać jajko, wanilię i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty. W oddzielnej misce wymieszać mąkę pszenną z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Mieszankę wsypać do ubitej masy i wymieszać łyżką lub krótko zmiksować na jednolitą masę. Dodać kropelki czekolady i delikatnie wymieszać. Wykładać na blaszkę z zachowaniem odstępów. Można wykładać masę za pomocą łyżki do lodów (1 łyżka) lub zwykłą łyżką stołową (2 łyżki), bez uklepywania masy, na blaszce masa ma mieć kształt półkuli lub kapelusza grzyba, podczas pieczenia rozejdzie się na boki. Piekarnik nagrzać do 17 stopni C i piec przez około 15 minut, aż na obrzeżach i na wierzchu ciasteczka będą już wypieczone, ale w środku będą jeszcze delikatnie miękkie. Dopiero po ostudzeniu bardziej stwardnieją i zastygną. Przepis i zdjęcie: kwestiasmaku.com

Zszywka przypięta także na tablicach:
ggg ♧ ♧ ♧ Ciasta i desery kuchnia +30 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: