kawka1

kawka1

Dodane 13.11 o 19:11
Obserwuj
Ciasteczka z powidłem śliwkowym i kremem czekoladowym

    mąka tortowa
    2 szlanki
    cukier puder
    0.5 szklanki
    margaryna
    20 dag
    jajka
    2 sztuki

Na krem:

    masło
    15 dag
    cukier puder
    5 łyżki
    kakao
    2 łyżki
    czekolada gorzka
    10 dag

Dodatkowo:
    powidła śliwkowe
    1 słoik

Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajka i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykrawamy foremką w kształcie kwiatuszka ciasteczka, robimy dziurki w połowie ciasteczek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.

2. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dodajemy kakao i ponownie ucieramy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartego masła i ucieramy.Część kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką.

3. Przekładanie: Na ciasteczko bez dziurki nakładamy porcję kremu, nakładamy porcję powidła, przykładamy ciasteczkiem z dziurką. W dziurce wyciskamy workiem cukierniczym z ozdobną końcówką rozetkę z kremu.

Ciasteczka z powidłem śliwkowym i kremem czekoladowym


mąka tortowa
2 szlanki
cukier puder
0.5 szklanki
margaryna
20 dag
jajka
2 sztuki

Na krem:

masło
15 dag
cukier puder
5 łyżki
kakao
2 łyżki
czekolada gorzka
10 dag

Dodatkowo:
powidła śliwkowe
1 słoik

Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajka i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykrawamy foremką w kształcie kwiatuszka ciasteczka, robimy dziurki w połowie ciasteczek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.

2. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dodajemy kakao i ponownie ucieramy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartego masła i ucieramy.Część kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką.

3. Przekładanie: Na ciasteczko bez dziurki nakładamy porcję kremu, nakładamy porcję powidła, przykładamy ciasteczkiem z dziurką. W dziurce wyciskamy workiem cukierniczym z ozdobną końcówką rozetkę z kremu.

Polubili: Kingabil1
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: