
Ciasteczka z powidłem śliwkowym i kremem czekoladowym
mąka tortowa
2 szlanki
cukier puder
0.5 szklanki
margaryna
20 dag
jajka
2 sztuki
Na krem:
masło
15 dag
cukier puder
5 łyżki
kakao
2 łyżki
czekolada gorzka
10 dag
Dodatkowo:
powidła śliwkowe
1 słoik
Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajka i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykrawamy foremką w kształcie kwiatuszka ciasteczka, robimy dziurki w połowie ciasteczek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dodajemy kakao i ponownie ucieramy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartego masła i ucieramy.Część kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Przekładanie: Na ciasteczko bez dziurki nakładamy porcję kremu, nakładamy porcję powidła, przykładamy ciasteczkiem z dziurką. W dziurce wyciskamy workiem cukierniczym z ozdobną końcówką rozetkę z kremu.
Polubili:
Kingabil1
Użytkownicy także przypinają:
41
1
30
Razowe ciastka digestive bez cukru (słodzone ks...
angiela6 Przepis tutaj: http://www.napolslodko.com/razowe-ciastka-digestive-bez-cukru-slodzone-ksylitolem/
4
2
0
ciastka i książka = idealne popołudnie
JagodaBerry Ciekawy tytuł :)
Death_note kocham tą trylogie <3
78
1
55
Słodki, dietetyczny przysmak na dziś - ciastecz...
FitPlanner Wyszukiwarka zajęć, klubów i instruktorów sportowych na https://fitplanner.pl
klauduchnek nie polecam, szału nie ma.