Charakterystyka Ojca na podstawie modlitwy "Ojcze Nasz"


Więcej zszywek z tablicy

Life's good

Najprostszy, śmietankowy se...
UZALEŻNIAJĄCO PYSZNE BABECZ...
CARAMEL BROWNIE TOWER 
(z C...
PLASTERKI CUKINII ZAPIEKANE...
Prosty sernik na zimno z bi...
Brokułowa przekąska do sosów
Serowo-ziemniaczane kule z ...
SOS POMIDOROWY DO PIZZY

Pr...
Strawberry Brownie Kebabs
sniadaniowe burritos
panna cotta z sosem malinowym
ZIEMNIAK INACZEJ
Zdrowe frytki Zdrowe frytki...
Frytki z piekarnika "f...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
Wrapsy z kurczakiem i awokado
Bułeczki ziołowo-czosnkowe
...
fajny pomysł :D
szybka pizza z patelni -10 ...
Ciasto Bounty


"Puszy...
Składniki:
- 2 ½ szklanki m...
Cygański kociołek 


Składn...
Idealny, mocno aromatyczny ...
Krem czekoladowy Składniki ...
DIPY - różne przepisy

JOGU...
Sernik na zimno Oreo 4-skła...
july66

july66 od Klaudyna95

Dodane 8.01 o 9:34
Obserwuj
ciastka z płynną czekoladą w środku
Ten deser robi wrażenie. W niepozornie wyglądającym czekoladowym ciasteczku znajduje się prawdziwa fontanna płynnej czekolady. Ciasto równie delikatne jak brownie w połączeniu z rozpływającą się w ustach czekoladą daje wprost niesamowity efekt. Gdy go skosztujesz, zrozumiesz czym naprawdę jest czekoladowa rozkosz. Przedstawiam ci przepis na coś, co fachowcy nazywają fondant czekoladowy.
Rzeczy, których potrzebujesz:
115g masła + odrobina do natłuszczenia foremek, 120g dobrej jakości gorzkiej czekolady, 2 jajka, 2 żółtka, ¼ szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki + odrobina do posypania
1
Roztop czekoladę i masło w kąpieli parowej (umieszczając naczynie nad garnkiem z gotującą się wodą). Poczekaj, aż czekolada prawie całkowicie się rozpuści.
2
W międzyczasie ubij razem jajka, żółtka i cukier. Użyj w tym celu trzepaczki lub miksera. Gotowy krem powinien mieć jasny kolor i gęstą konsystencję.
3
Zmieszaj roztopioną czekoladę z masłem. Powinny być dość ciepłe. Wlej do masy krem jajeczny i szybko dodaj mąkę, mieszając jedynie do momentu całkowitego połączenia składników.
4
Natłuść i lekko oprósz mąką cztery duże formy na babeczki (o pojemności 120 ml każda). Strzep nadmiar mąki, a następnie natłuść i posyp je mąką ponownie.
5
Ciasto rozdziel równomiernie na wszystkie foremki.
6
Rozgrzej piekarnik do 225°C. Piecz babeczki przez 6-7 minut. Ich środek będzie dość miękki, ale z zewnątrz ciasto upiecze się.
7
Gotowe ciastka wyłóż na talerz i pozostaw na 10 sekund. Dopiero po tym czasie wydobądź je z foremek. Po prostu oderwij jeden brzeg foremki, a ciastko wysunie się samo.
8
Podawaj natychmiast po upieczeniu. Ciastka muszą być ciepłe.

ciastka z płynną czekoladą w środku

Ten deser robi wrażenie. W niepozornie wyglądającym czekoladowym ciasteczku znajduje się prawdziwa fontanna płynnej czekolady. Ciasto równie delikatne jak brownie w połączeniu z rozpływającą się w ustach czekoladą daje wprost niesamowity efekt. Gdy go skosztujesz, zrozumiesz czym naprawdę jest czekoladowa rozkosz. Przedstawiam ci przepis na coś, co fachowcy nazywają fondant czekoladowy.
Rzeczy, których potrzebujesz:
115g masła + odrobina do natłuszczenia foremek, 120g dobrej jakości gorzkiej czekolady, 2 jajka, 2 żółtka, ¼ szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki + odrobina do posypania
1
Roztop czekoladę i masło w kąpieli parowej (umieszczając naczynie nad garnkiem z gotującą się wodą). Poczekaj, aż czekolada prawie całkowicie się rozpuści.
2
W międzyczasie ubij razem jajka, żółtka i cukier. Użyj w tym celu trzepaczki lub miksera. Gotowy krem powinien mieć jasny kolor i gęstą konsystencję.
3
Zmieszaj roztopioną czekoladę z masłem. Powinny być dość ciepłe. Wlej do masy krem jajeczny i szybko dodaj mąkę, mieszając jedynie do momentu całkowitego połączenia składników.
4
Natłuść i lekko oprósz mąką cztery duże formy na babeczki (o pojemności 120 ml każda). Strzep nadmiar mąki, a następnie natłuść i posyp je mąką ponownie.
5
Ciasto rozdziel równomiernie na wszystkie foremki.
6
Rozgrzej piekarnik do 225°C. Piecz babeczki przez 6-7 minut. Ich środek będzie dość miękki, ale z zewnątrz ciasto upiecze się.
7
Gotowe ciastka wyłóż na talerz i pozostaw na 10 sekund. Dopiero po tym czasie wydobądź je z foremek. Po prostu oderwij jeden brzeg foremki, a ciastko wysunie się samo.
8
Podawaj natychmiast po upieczeniu. Ciastka muszą być ciepłe.

Zgłoś naruszenie

joda98

nie rozumiem.. czyli potrzebne są 2 białka i 4 żółtka ? i to razem ubijamy ? czy po prostu 2 jajka ? :D

 |  8.01 o 17:05   Pokaż odpowiedzi

xduskaa

ja osobiście robiłam w ceramicznych ale chciałabym się dowiedzieć czy w innych też można. ;)

 |  1 6.01 o 16:23  

laska33

niwiem zapomniałam

 |  4.01 o 0:06  

materunia

A w jakich foremkach robisz te babeczki -papierowych, silikonowych czy jeszcze innych? Bo mam straszną ochotę je zrobić.

 |  3.01 o 16:54  

laska33

pyszne napewno

 |  28.12 o 14:48  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: