Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

ciastka z płynną czekoladą ...
Coś dobrego na dobranoc Smo...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Płatki owsiane wymieszaj z ...
125 g masła
100 g gorzkiej ...
wow. *_*
;D. ;P
diy, teddy bear, sock, baby
Przydatne 2
...
bronzer :) czas wypróbować :P
plan tygodnia
dziennik - kontrola postępó...
łapacz snów
papierowe rolki - nie wyrzu...
...
zakładka
...
cool
....
Mmmm... PYCHA :)
czekoladowe ciasteczka owsi...
Blondie z jagodami – 
ciast...
...
great idea :)
porządek na biurku
flybirdisfree

flybirdisfree od Klaudyna95

Dodane 9.01 o 0:24
Obserwuj
ciastka z płynną czekoladą w środku Ten deser robi wrażenie. W niepozornie wyglądającym czekoladowym ciasteczku znajduje się prawdziwa fontanna płynnej czekolady. Ciasto równie delikatne jak brownie w połączeniu z rozpływającą się w ustach czekoladą daje wprost niesamowity efekt. Gdy go skosztujesz, zrozumiesz czym naprawdę jest czekoladowa rozkosz. Przedstawiam ci przepis na coś, co fachowcy nazywają fondant czekoladowy. Rzeczy, których potrzebujesz: 115g masła + odrobina do natłuszczenia foremek, 120g dobrej jakości gorzkiej czekolady, 2 jajka, 2 żółtka, ¼ szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki + odrobina do posypania 1 Roztop czekoladę i masło w kąpieli parowej (umieszczając naczynie nad garnkiem z gotującą się wodą). Poczekaj, aż czekolada prawie całkowicie się rozpuści. 2 W międzyczasie ubij razem jajka, żółtka i cukier. Użyj w tym celu trzepaczki lub miksera. Gotowy krem powinien mieć jasny kolor i gęstą konsystencję. 3 Zmieszaj roztopioną czekoladę z masłem. Powinny być dość ciepłe. Wlej do masy krem jajeczny i szybko dodaj mąkę, mieszając jedynie do momentu całkowitego połączenia składników. 4 Natłuść i lekko oprósz mąką cztery duże formy na babeczki (o pojemności 120 ml każda). Strzep nadmiar mąki, a następnie natłuść i posyp je mąką ponownie. 5 Ciasto rozdziel równomiernie na wszystkie foremki. 6 Rozgrzej piekarnik do 225°C. Piecz babeczki przez 6-7 minut. Ich środek będzie dość miękki, ale z zewnątrz ciasto upiecze się. 7 Gotowe ciastka wyłóż na talerz i pozostaw na 10 sekund. Dopiero po tym czasie wydobądź je z foremek. Po prostu oderwij jeden brzeg foremki, a ciastko wysunie się samo. 8 Podawaj natychmiast po upieczeniu. Ciastka muszą być ciepłe.

ciastka z płynną czekoladą w środku Ten deser robi

wrażenie. W niepozornie wyglądającym czekoladowym ciasteczku znajduje się prawdziwa fontanna płynnej czekolady. Ciasto równie delikatne jak brownie w połączeniu z rozpływającą się w ustach czekoladą daje wprost niesamowity efekt. Gdy go skosztujesz, zrozumiesz czym naprawdę jest czekoladowa rozkosz. Przedstawiam ci przepis na coś, co fachowcy nazywają fondant czekoladowy. Rzeczy, których potrzebujesz: 115g masła + odrobina do natłuszczenia foremek, 120g dobrej jakości gorzkiej czekolady, 2 jajka, 2 żółtka, ¼ szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki + odrobina do posypania 1 Roztop czekoladę i masło w kąpieli parowej (umieszczając naczynie nad garnkiem z gotującą się wodą). Poczekaj, aż czekolada prawie całkowicie się rozpuści. 2 W międzyczasie ubij razem jajka, żółtka i cukier. Użyj w tym celu trzepaczki lub miksera. Gotowy krem powinien mieć jasny kolor i gęstą konsystencję. 3 Zmieszaj roztopioną czekoladę z masłem. Powinny być dość ciepłe. Wlej do masy krem jajeczny i szybko dodaj mąkę, mieszając jedynie do momentu całkowitego połączenia składników. 4 Natłuść i lekko oprósz mąką cztery duże formy na babeczki (o pojemności 120 ml każda). Strzep nadmiar mąki, a następnie natłuść i posyp je mąką ponownie. 5 Ciasto rozdziel równomiernie na wszystkie foremki. 6 Rozgrzej piekarnik do 225°C. Piecz babeczki przez 6-7 minut. Ich środek będzie dość miękki, ale z zewnątrz ciasto upiecze się. 7 Gotowe ciastka wyłóż na talerz i pozostaw na 10 sekund. Dopiero po tym czasie wydobądź je z foremek. Po prostu oderwij jeden brzeg foremki, a ciastko wysunie się samo. 8 Podawaj natychmiast po upieczeniu. Ciastka muszą być ciepłe.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Gotowanie Life's good cukiernia Kuchnia +227 innych
Zgłoś naruszenie

joda98

nie rozumiem.. czyli potrzebne są 2 białka i 4 żółtka ? i to razem ubijamy ? czy po prostu 2 jajka ? :D

 |  8.01 o 17:05   Pokaż odpowiedzi

xduskaa

ja osobiście robiłam w ceramicznych ale chciałabym się dowiedzieć czy w innych też można. ;)

 |  1 6.01 o 16:23  

laska33

niwiem zapomniałam

 |  4.01 o 0:06  

materunia

A w jakich foremkach robisz te babeczki -papierowych, silikonowych czy jeszcze innych? Bo mam straszną ochotę je zrobić.

 |  3.01 o 16:54  

laska33

pyszne napewno

 |  28.12 o 14:48  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: