Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Mniaam :) "Smocze ciasto" -... plaster miodu z folii bąbel... Niemiecki makowiec z pianką... ciasto chrupek Sałatka Meksykański Król Im... sałatka marokanska Truskawkowa zebra bez piecz... Ciasto cygańskie ścieżki

c...
kawka1

kawka1

Dodane 8.10 o 4:18 z

www.przyslijprzepis.pl

Obserwuj

Ciasto a'la milky way bez pieczenia


200 g herbatników maślanych
3 czubate łyżki żelatyny
1/2 szkl gorącej wody
330 ml śmietanki 30%
1 szkl cukru pudru
400 g serka naturalnego
2 szkl mleka pełnego w proszku
290 g herbatników w czekoladzie
2 galaretki malinowe
oraz: 500 ml śmietanki 30%
500 g sera mascarpone
1/2 szkl cukru pudru
1 tabliczka mlecznej czekolady
(składniki na dużą blaszkę)

. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy warstwę herbatników maślanych.
330 ml zimnej śmietanki ubijamy ze szklanką cukru pudru na puszystą masę. Następnie dokładamy serek naturalny i cały czas miksujemy. Potem wsypujemy mleko w proszku i miksujemy na gładką masę. Na koniec wlewamy przestudzoną żelatynę i miksujemy. Gotową masę przekładamy na ciastka, wyrównujemy. Na masie mlecznej układamy warstwę herbatników w czekoladzie-lekko je wciskamy w krem. Wstawiamy ciasto do lodówki. Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie drobno siekamy czekoladę. Tężejącą galaretkę przelewamy na herbatniki w czekoladzie i wstawiamy ciasto ponownie do lodówki na 1 godzinę.
Pół litra zimnej śmietanki ubijamy z 1/2 szkl cukru pudru na puszystą masę. następnie dodajemy partiami serek mascarpone cały czas miksując. Przekładamy delikatnie śmietanową masę na galaretkę, wyrównujemy i posypujemy czekoladą. Wstawiamy ciasto ponownie do lodówki na całą noc.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
HannaHh

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY