Więcej zszywek z tablicy

Bez pieczenia

Sernik bez pieczenia
Kawowo-mleczna galaretka

j...
Deser
Oryginalny deser śmietanowy...
Torty kokosowe

russianfood...
Sernik z warzywami (bez pie...
Ciasto bananowe bez pieczen...
jarecka

jarecka

Dodane 28.04 o 12:01
Obserwuj
Ciasto bananowe bez pieczenia "Pierwsza randka"

russianfood.com

Ten bananowy tort ma tak romantyczną nazwę, ponieważ jest niewiarygodnie delikatny. Lekkie, zwiewne i roztapiające się ciasto w ustach nie pozostawi obojętnym i zawsze będziesz chciał je powtórzyć, tak jak chciałbyś powtórzyć swoją pierwszą randkę z najbliższymi.

Ulubione herbatniki- 200g
Banany - 3 sztuki.
Suchy budyń - 1 opakowanie
Mleko - 500 ml
Śmietanka o zawartości tłuszczu co najmniej 30% - 200 ml
Masło - 50 g
W razie potrzeby do ciasta można dodać orzechy, herbatniki, gofry lub suszone owoce

Wcześniej mocno zmrozić śmietanę i trzepaczkę do ubijania.Przy ubijaniu trzymać kubek ze śmietaną na kostkach lodu i ubijać mikserem na najniższej prędkości, po ubiciu umieścić w zamrażalce.

Ugotować budyń jak na opakowaniu pisze i całkowicie schłodzić.

Podstawa ciasta-
Rozpuścić masło, wałkiem lub blenderem rozdrobnić ciastka. Masło wymieszać z ciastkami. Tą masą wylepić dno i boki tortownicy dokładnie.

 Banany pokroić w kółko i rozłożyć na biszkoptach. Na banany, jeśli chcesz, możesz położyć warstwę małych herbatników, rodzynków, orzechów, gofrów lub suszonych owoców lub wszystkiego, co lubisz. To doda nie tylko smaku, ale także wyjątkowość ciasta.

Zabierz śmietankę z zamrażalki- ma być jak miękkie lody- i połącz z budyniem delikatnie. Nałóż krem na rozłożone w tortownicy banany i delikatnie rozsmaruj.

Wkładam ciasto do lodówki na co najmniej trzy godziny, a najlepiej na całą noc. Gdy ciasto będzie gotowe, ostrożnie wyjmij go z formy, udekoruj według uznania i podawaj na stole.

Ciasto bananowe bez pieczenia "Pierwsza randka"


russianfood.com

Ten bananowy tort ma tak romantyczną nazwę, ponieważ jest niewiarygodnie delikatny. Lekkie, zwiewne i roztapiające się ciasto w ustach nie pozostawi obojętnym i zawsze będziesz chciał je powtórzyć, tak jak chciałbyś powtórzyć swoją pierwszą randkę z najbliższymi.

Ulubione herbatniki- 200g
Banany - 3 sztuki.
Suchy budyń - 1 opakowanie
Mleko - 500 ml
Śmietanka o zawartości tłuszczu co najmniej 30% - 200 ml
Masło - 50 g
W razie potrzeby do ciasta można dodać orzechy, herbatniki, gofry lub suszone owoce

Wcześniej mocno zmrozić śmietanę i trzepaczkę do ubijania.Przy ubijaniu trzymać kubek ze śmietaną na kostkach lodu i ubijać mikserem na najniższej prędkości, po ubiciu umieścić w zamrażalce.

Ugotować budyń jak na opakowaniu pisze i całkowicie schłodzić.

Podstawa ciasta-
Rozpuścić masło, wałkiem lub blenderem rozdrobnić ciastka. Masło wymieszać z ciastkami. Tą masą wylepić dno i boki tortownicy dokładnie.

Banany pokroić w kółko i rozłożyć na biszkoptach. Na banany, jeśli chcesz, możesz położyć warstwę małych herbatników, rodzynków, orzechów, gofrów lub suszonych owoców lub wszystkiego, co lubisz. To doda nie tylko smaku, ale także wyjątkowość ciasta.

Zabierz śmietankę z zamrażalki- ma być jak miękkie lody- i połącz z budyniem delikatnie. Nałóż krem na rozłożone w tortownicy banany i delikatnie rozsmaruj.

Wkładam ciasto do lodówki na co najmniej trzy godziny, a najlepiej na całą noc. Gdy ciasto będzie gotowe, ostrożnie wyjmij go z formy, udekoruj według uznania i podawaj na stole.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
titelritury15
paciorek17
agata_098
pati2199
morticia88
Sunny363
KatBuna
_black_rainbow_
Maciejka53
nattkaa859

oraz 7 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY