Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

CIASTO BANANOWO-SZPINAKOWE ...
zdrowe-placuszki-brokułowe-...
Potrzebne bedą nam piersi z...
Piersi z kurczaka (okrojone...
Sos słodko kwaśny
Sałatka z kurczakiem, pomar...
Sałatka z kurczakiem i grej...
Proste racuchy na śniadanie
Cronuts, czyli amerykańskie...
pierś z kurczaka innaczej
Kotleciki drobiowe z warzyw...
...
Pycha :)
...
Ekspresowe mini pączusie jo...
Serowo-jogurtowe pączki 3-m...
500 g filetów z kurczaka (2...
Makaroniki truskawkowe - Wy...
Krem ananasowy (pineapple c...
Ciasto czekoladowe z sosem ...
Minipavlove z granatem - Wy...
Czekoladowe ciasto z malina...
Piersi kurczaka w kremowym ...
Czekoladowa szarlotka - Wyp...
Sernik dyniowy - Wypieki Beaty
Jesienne ciasto z jabłkami ...
brbr3

brbr3 od wiki930

Dodane 16.04 o 19:35
Obserwuj
CIASTO BANANOWO-SZPINAKOWE Z OLEJEM RZEPAKOWYM

Składniki:
250 g obranych bananów
250 g serka mascarpone
2 duże garści liści młodego szpinaku
4 jajka
250 g cukru
300 ml oleju rzepakowego
460 g mąki pszennej 
2 łyżeczki proszku do pieczenia
lukier
czekoladowe groszki do dekoracji

Sposób przygotowania:


W jednym pojemniku rozdrabniamy blenderem na papkę banany, a w drugim liście szpinaku. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą białą masę. Stopniowo dodajemy serek mascarpone i dalej ubijamy. Następnie dodajemy do masy rozdrobnione banany, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie mieszamy. 2/3 ciasta przelewamy do formy (28x15 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną. Do pozostałej 1/3 ciasta dodajemy rozdrobiony szpinak i dokładnie mieszamy. Część zielonego ciasta przekładamy do dwóch foremek na muffinki, a resztę ciasta wylewamy na jasne ciasto i widelcem delikatnie mieszamy gdzieniegdzie obydwa kolory ciasta, tak aby utworzyły się esy floresy. Dużą brytfankę i małe foremki na muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Ciasto pieczemy przez około 50-60 minut, do tzw. suchego patyczka, a muffinki przez około 15-20 minut. Zielone muffinki kruszymy na bardzo drobne kawałki. Wystudzone ciasto polewamy lukrem. Aby przygotować lukier mieszamy około 10 łyżek cukru pudru z 3 łyżkami gorącej wody i odrobiną soku wyciśniętego z cytryny. Zanim lukier zastygnie, posypujemy ciasto zielonymi okruszkami ciasta oraz czekoladowymi groszkami.  

Smacznego :)

CIASTO BANANOWO-SZPINAKOWE Z OLEJEM RZEPAKOWYM


Składniki:
250 g obranych bananów
250 g serka mascarpone
2 duże garści liści młodego szpinaku
4 jajka
250 g cukru
300 ml oleju rzepakowego
460 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
lukier
czekoladowe groszki do dekoracji

Sposób przygotowania:


W jednym pojemniku rozdrabniamy blenderem na papkę banany, a w drugim liście szpinaku. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą białą masę. Stopniowo dodajemy serek mascarpone i dalej ubijamy. Następnie dodajemy do masy rozdrobnione banany, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie mieszamy. 2/3 ciasta przelewamy do formy (28x15 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną. Do pozostałej 1/3 ciasta dodajemy rozdrobiony szpinak i dokładnie mieszamy. Część zielonego ciasta przekładamy do dwóch foremek na muffinki, a resztę ciasta wylewamy na jasne ciasto i widelcem delikatnie mieszamy gdzieniegdzie obydwa kolory ciasta, tak aby utworzyły się esy floresy. Dużą brytfankę i małe foremki na muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Ciasto pieczemy przez około 50-60 minut, do tzw. suchego patyczka, a muffinki przez około 15-20 minut. Zielone muffinki kruszymy na bardzo drobne kawałki. Wystudzone ciasto polewamy lukrem. Aby przygotować lukier mieszamy około 10 łyżek cukru pudru z 3 łyżkami gorącej wody i odrobiną soku wyciśniętego z cytryny. Zanim lukier zastygnie, posypujemy ciasto zielonymi okruszkami ciasta oraz czekoladowymi groszkami.

Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Deserkowo na słodko kuchnia Ulubione +65 innych
Zgłoś naruszenie

sienka10

nie wyobrażam sobie smaku, chyba spróbuję:-)

 |  24.04 o 0:09  

Kasiula0660

ktoś robił? Wychodzi?

 |  20.04 o 10:01  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: