Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

moje nowy ksztalt
Tattoo pomysl
kolor
Jakie porównanie :3
7 filmów, które są tak erot...
....
^^^
Jak zapakować laptopa w bluzę
...
Dodaj do wody barwnik, wlej...
...
25 szybkich i łatwych trikó...
CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT ...
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOW...
pomysł na obraz:)
lifehack :)
...
"Szybkie" piernic...
tortille z kurczakiem Skład...
Owczarek Kaukaski
O TAK! :D
pomysł na rurki
Postanowiłam zrobić recenzj...
wycisk totalny. polecam. do...
Biszkopt pieczony według te...
Happy Halloween

Więcej zszywek ze źródła

vegazone.blox.pl

Ciasteczka-owsiane-fit-bez-... składniki na małą tortownic... ,,, krem karmelowy Fasolowe Burgery Lekka zapiekanka z cukinią,... Curry z dyni i szpinaku TARTA CHAŁWOWO JEŻYNOWA

sk... Owoce w żelu czyli frużelin...
tola130

tola130 od sylwia2137

Dodane 13.04 o 10:06 z

vegazone.blox.pl

Obserwuj

CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT składniki: ciemny spód:

350 gram herbatników petit beurre 300 gram masła 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyzki miodu masa budyniowa: 3 szklanki mleka 4 jaja 5 łyżek maki ziemniaczanej 4 łyżki maki pszennej 2/3 szklanki białego cukru opakowanie cukru waniliowego 125gram masła ponadto: 2 paczki prostokątnych krakersów puszka masy kajmakowej 400ml śmietany kremówki 2 śmietan fixy czekolada deserowa łyżeczka cukru pudru wykonanie: 1. Herbatniki kruszymy lub mielimy na ciasteczkową miazgę. Ja użyłam robota kuchennego, ale jeśli nie posiadacie takowego można zawinąć ciastka w tobołek z ręcznika kuchennego, a następnie rozbić tłuczkiem. W garnku rozpuszczamy masło z miodem. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy ciastka z kakao i mieszamy, aż powstanie w miarę jednolita masa. Foremkę 25x35cm wykładamy starannie papierem do pieczenia a następnie wylewamy powstałą masę i dociskamy równomiernie do dna. Uwaga! Ten spód z powodzeniem możecie również zastąpić całymi herbatnikami ułożonymi równo na dnie, ale masa po zastygnięciu jest krucha i czekoladowa. Naprawdę dobrze smakuje. 2. Gdy masa nieco przestygnie wykładamy na nią podgrzany kajmak. Podgrzanie spowoduje, że będzie się łatwiej rozsmarowywał. Ja podgrzewałam swój przez 1,5 minuty w mikrofali (oczywiscie w miseczce, nie w puszce!). Warstwę kajmaku przykrywamy krakersami układając je w miarę możliwości szczelnie i lekko dociskamy. 3. Teraz kolej na masę budyniową. W garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka z masłem i cukrem oraz cukrem waniliowym. Pozostałe mleko miksujemy z jajkami oraz maką ziemniaczaną i pszenną, a następnie wlewamy do gotującego się mleka. Całość gotujemy 3-4 minuty cały czas intensywnie mieszając. Ciepły budyń wylewamy na blaszkę, wyrównujemy a nastepnie przykrywamy kolejną warstwą krakersów. Przestygniętą blaszkę wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc - krakersy muszą zmięknąć. 4. Na drugi dzień kładziemy warstwę śmietany ubitej z śmietan-fixami i odrobiną cukru pudru, a następnie całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto należy przechowywać w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Pomysły

Jedzonko <3

pysznie ciasto i torty

Mniammm

+86 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: