Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

z gotowanego kurczaka, czer... z kurczaka, kukurydzy i kop... z oliwkami z makreli,rzodkiewki,papryk... Smarowidło z kaszy i jajek z tofu i karpia wędzonego smarowidło do chleba z gala... z pestkami dyni i prażonym ... słynny paprykarz domowej ro...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 3.03 o 22:55 z

smaker.pl

Obserwuj

Ciasto bez pieczenia ,,3 smaki''



duże opakowanie herbatników 350 g
pół opakowania okrągłych biszkoptów 150 g
truskawki:
ok. 80 dag świeżych lub mrożonych truskawek
2 galaretki truskawkowe
1 łyżeczka żelatyny
cukier do smaku
budyń:
1 l mleka 3,2 %
2 budynie waniliowe
0,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
0,5 kostki masła
śmietana:
0,5 l śmietany 30 %
galaretka cytrynowa
puder do smaku
oraz:
czekolada do dekoracji (użyłam malinowej)

Blachę o wym. 25/40 cm wykładamy aż po brzegi folią spożywczą. Układamy herbatniki.

Truskawki: przekładamy do garnka, wlewamy ok 0,5 szklanki wody. Gotujemy przez chwilę, jeśli jest taka potrzeba wlewamy trochę wody. Wsypujemy galaretki oraz żelatynę (wcześniej zalewamy odrobiną zimnej wody) Mieszamy i słodzimy do smaku. Blendujemy i odstawiamy do wystudzenia. Gdy zaczną gęstnieć wylewamy na herbatniki. Układamy biszkopty.

Budyń: Połowę mleka gotujemy, dodajemy cukier i masło.

W pozostałym mieszamy budynie i mąkę. Wlewamy do mleka i gotujemy przez chwilę. Gorący budyń wlewamy na biszkopty.

Przykrywamy herbatnikami i odstawiamy w chłodne miejsce.

Śmietana: galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Gdy przestygnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Wlewamy powoli galaretkę i chwilkę miksujemy.

Wykładamy na herbatniki, ścieramy czekoladę. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
anek27
laura00630
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY