
Ciasto bez pieczenia
Tortownica 30,5 x 11,7
650ml wrzącej wody,
2 galaretki malinowe
400g mrożonych malin
1 paczka biszkoptów andante
250g mascarpone
350ml śmietanki 30-36%
3 łyżki cukru pudru
50g bezików
Wanilia
Mięta do ozdoby
Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, dodajemy maliny i czekamy aż delikatnie stężeje. W tortownicy układamy warstwę biszkoptów, przelewamy galaretkę i ponownie układamy biszkopty. Wkładamy do lodówki. Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem, wanilią oraz mascarpone. Kiedy galaretka stężeje wykładamy ubity krem, ozdabiamy bezikami i miętą. Schładzamy w lodówce
Użytkownicy także przypinają:
2
1
1
Ciasto Princeska kokosowa
kawowa Chyba czas najwyższy ,,przerzucić się'' z ulubionego ciasta raffaello na krakersach na...
0
1
0
Ciasto bez pieczenia Tortownica 30,5 x 11,7 ...
bettypasja Ciasto bez pieczenia
Tortownica 30,5 x 11,7
650ml wrzącej wody,
2 galaretki malinowe
400g mrożo...
0
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.
bettypasja
Ciasto bez pieczenia Tortownica 30,5 x 11,7 650ml wrzącej wody, 2 galaretki malinowe 400g mrożonych malin 1 paczka biszkoptów andante 250g mascarpone 350ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru 50g bezików Wanilia Mięta do ozdoby Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, dodajemy maliny i czekamy aż delikatnie stężeje. W tortownicy układamy warstwę biszkoptów, przelewamy galaretkę i ponownie układamy biszkopty. Wkładamy do lodówki. Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem, wanilią oraz mascarpone. Kiedy galaretka stężeje wykładamy ubity krem, ozdabiamy bezikami i miętą. Schładzamy w lodówce