Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

SERNIK CZEKOLADOWY Z KREMEM...
Sernik straciatella na zimno
Keczup z piekła rodem z cuk...
Sernik chałwowo- czekoladow...
Sernik z białą czekoladą be...
PUDDING Z TAPIOKI
KOTLETY Z CUKINII
Mleczny blok z Oreo i białą...
jebłecznik na serku homogen...
Ciasto bananowe idealne, id...
Ciasto „Bounty”- 
czyli wil...
Kinder Country
SKŁADNIKI
40...
Czekoladowe ciasto bez jaje...
sernik potrójnie czekoladowy
...
mysweetworld.pl OBŁĘDNE CIA...
sernik śmietankowy pieczony...
Ekspresowe ciasto bez piecz...
Ciasto Milky Way

SKŁADNIKI...
Sernik mascarpone z toffi i...
cytrynowiec
Metrowiec - Najlepszy Przepis
Ciastka z płatków owsianych
maxi bouty
Sernik Bounty
Tarta Rafaello

Więcej zszywek ze źródła

mysweetworld.pl

Przepis na świetne czekolad... Ciasto ptasie mleczko,  prz... BOSKIE <3 proste ciasto ... Deser Raffaello <3 Świet... Rogaliki krucho-drożdżowe z... Róże bezowe-
przepis po kli... Ciasto Ferrero Rocher-przep... ... przepyszny deser Raffaello,...

Ciasto „Bounty”-

czyli wilgotny biszkopt czekoladowo-kokosowy nasączony mlekiem (do którego można dodać np. Malibu), przepyszna masa kokosowa, bardzo podobna do oryginalnej (lecz mniej słodka) i polewa z czekolady <3 Lubicie takie połączenia? To koniecznie wypróbujcie ten przepis :) Pychota! Dodam jeszcze,że ciasto jest bardzo duże i podzielne, w sam raz na przyjęcia :)


Składniki na dużą blachę (około 25 na 32cm):

na biszkopt:
4 jajka
szczypta soli
125g cukru
100g mąki
40g kakao
50 g wiórków kokosowych

do nasączenia:
3/4 szkl. mleka + kilka łyżek likieru Malibu (jeśli akurat macie)

na masę kokosową:
3 szklanki mleka
1/3 szklanki cukru+ 1 opakowanie cukru wanilinowego
350g wiórków kokosowych
1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g)
200g masła

na polewę* :
2 tabliczki mlecznej czekolady
1 szklanka mleka
2 łyżeczki żelatyny


Przygotować biszkopt. Piekarnik rozgrzać do 165 stopni C. Białka dokładnie oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, dodać cukier i dalej ubijać, następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać, wsypać kokos, przesianą mąkę i kakao, wymieszać delikatnie wyłączonym mikserem lub szpatułką. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec około 20-25 minut. Wyjąć, wystudzić. Nasączyć mlekiem z dodatkiem Malibu (lub bez)- rozprowadzić poncz łyżeczką po całym biszkopcie (może być jeszcze lekko ciepły).

Przygotować masę. Odłożyć 3/4 szklanki mleka, resztę wlać do rondelka o grubym dnie, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz pokrojone w kostkę masło. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia się masła, wsypać kokos i gotować na wolnym ogniu aż masa będzie gęsta (około 15-20 minut).Odłożone wcześniej mleko wymieszać dokładnie z proszkiem budyniowym i wlać do gęstej masy kokosowej, dokładnie wszystko wymieszać i podgrzewać, aż do wrzenia. Wylać na biszkopt i wyrównać i schłodzić. Po wystudzeniu można wyrównać masę wałkiem.

Przygotować polewę. *Połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. W rondelku zagotować mleko, zdjąć z palnika, wsypać żelatynę i mieszać, aż do jej rozpuszczenia (nie można jej zagotować!). Wymieszać z roztopioną czekoladą, aż całość będzie gładka. Wystudzić i przelać na schłodzoną masę. Wstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kroić nożem macznym w gorącej wodzie i za każdym razem wytartym do sucha.



*Rada: Nie trzeba przygotowywać polewy, można zetrzeć na tarce czekoladę i rozsypać na ciepłej masie kokosowej

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Pomysły Placki Życie od kuchni +463 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

madzik962

jest dobry gdy dlugo postoi w lodowce

 |  20.11 o 17:27  

chatastwora

A miałam już nie piec nic w najbliższym czasie...:)

 |  14.08 o 21:00  

milenkaa8999

Dodajcie proszku do pieczenia! Bo nie wyjdzie! !!!

 |  13.08 o 11:05   Pokaż odpowiedzi

czeko0

robilam. wyszło super! jest dobre

 |  12.08 o 13:55  

karola48

pyszka

 |  7.08 o 20:02  

claudia27

a moze ktos ma przepis na biszkopt ktory wychodzi? :D

 |  2.08 o 14:20   Pokaż odpowiedzi

niebieska1907

Ciacho wyszło przepyszne :) Do biszkoptu polecam dodać łyżkę stołową octu i proszku do pieczenia i wyjdzie wysoki i mięciutki

2  |  31.07 o 22:48   Pokaż odpowiedzi

zuzaaw

według mnie to mało jajek na biszkopt tej wielkości, nawet jak da się proszek do pieczenia to będzie on niski i twardawy

 |  1 31.07 o 12:15  

Kelis91

a może dlatego że tam proszku do pieczenia nie ma??

2  |  30.07 o 16:58   Pokaż odpowiedzi

krasnalq

moj biszkopt tez nie wyszedl. Nie urósł, jest twardy, nasaczylam go moze zmięknie ale taki placek.

 |  30.07 o 16:04  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: