Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Prosty sernik na zimno z bi...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
ciasto czekoladowe Składnik...
ok. 200g herbatników 1 kost...
Przepis na sernik z 3 skład...
Kotlety z włoskiej kapusty ...
Sałatka z fetą i migdałami ...
spaghetti pełnoziarniste, z...
SERNIK PUSZYSTY JAK CHMURKA...
ciasto: 5zoltek z jajka 3sz...
Mój obiadek <3 Indyk pie...
Składniki: Ciasto: 2 szklan...
Krem z pomidorów z mozarellą
Składniki na 8 placków: ½ -...
Dietetyczne ciasto dyniowe ...
Piersi z kurczaka w sosie ś...
Ciasto z trzech składników,...
Ciasto „Biały puch” Składni...
Kurczak w sosie kurkowym
Sernik z jogurtów greckich ...
prażucha •	1 kg ziemniaków,...
PLAN NA DZIŚ : 27.03.2015 r...
Oszukany Cezar. Składniki (...
Chipsy z cukinii. Idealne j...
ożeźwiające ;)
Sałatka warstwowa z serem f...

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Leśny mech

    400 g śwież... Truskawkowy Puch Rustykalna tarta z rabarbarem Biszkopt z kremem budyniowy... Tarta "black forest" "Śnieżny puch" Rolada z jabłkami Jogurtowa terrina z malinami Jogurtowa terrina z malinami
aga0907

aga0907 od Anita205

Dodane 3.02 o 12:56 z

www.mojewypieki.com

Obserwuj

ciasto czekoladowe Składniki: 120 g masła 1,5 szklanki

drobnego cukru do wypieków 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 110 g gorzkiej czekolady 260 g mąki pszennej 35 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mleka Uwaga: 1 szklanka ma pojemność 250 ml, jak zawsze na Moich Wypiekach. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, przestudzić (powinna pozostać płynna). W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt waniliowy i ubić. Strużką wlewać roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Dodawać przesiane suche składniki na zmianę z mlekiem, w kilku turach, mieszając rózgą kuchenną (nie mikserem!) tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Formę o wymiarach 34 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 165ºC przez około 40 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić i polać polewą czekoladową. Po jej stężeniu kroić na kwadraty i podawać. Polewa czekoladowa: 120 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 140 g czekolady deserowej, posiekanej W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, zdjąć z palnika. Zalać nią posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego, w razie konieczności przetrzeć przez sitko. Przestudzić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Mój styl Kuchniaa : ) Jedzonko przepisy +27 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY