Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Sałatka z serem i pieczarka...
...
Faszerowana Bagietka na Cie...
Kurczak ze szpinakiem
  Owocowy deser Składniki: ...
***
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Ciasto czekoladowe z karmel...
slimlegs
Rolada pomidorowa z szynką
Ciasto z porzeczkami i krus...
...
Napoleonka na herbatnikach
Roladki z kurczaka z serem ...
Słodko-pikantny kurczak po ...
Brownie truskawka w czekola...
Zupa chrzanowa
Babka kajmakowa
Schab w sosie brokułowym
Kisz (quiche) serowo-szpina...
Kurczak pieczony na ryżu
Wielkanocne jajka w szynce ...
Paprykarz Składniki: 2szt. ...
Babka kawowa z polewą krówkową
Ciasto słonecznikowiec, bez...
niulka17

niulka17 od jarecka

Dodane 6.04 o 20:20
Obserwuj
Ciasto czekoladowe z karmelem (bez pieczenia) - I Love Bake SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 paczki krakersów, solonych 2 paczki herbatników, kakaowych 1 puszka kajmaku ok. 500 g 100 g orzeszków ziemnych, zmielonych SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY: 800 ml mleka 2 budynie czekoladowe (40g), proszek 4 łyżki cukru 250 g masła, temp. pokojowa 2 łyżki kremu czekoladowego np. nutella 2 łyżki masła orzechowego (niesolone) SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 90 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady Krakersy układamy w blaszce o wym. 24×24 cm. Rozprowadzamy na nich równomiernie podgrzany wcześniej kajmak. Przykrywamy drugą warstwą krakersów. 400 ml mleka zagotowujemy razem z cukrem. W pozostałym leku rozpuszczamy przesiany proszek budyniowy. Cały czas mieszając wlewamy do gorącego mleka. Podgrzewamy, aż masa będzie dosyć mocno gęsta. Owijamy folią i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło przez chwilę ucieramy, następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec miksujemy z kremem czekoladowym oraz masłem orzechowym. Na krakersy wykładamy krem czekoladowy i przykrywamy herbatnikami (można je lekko nasączyć np. likierem lub mocną herbatą). Kremówkę mocno podgrzewamy, następnie wrzucamy kawałki połamanej czekolady i zostawiamy na 2-3 min. Mieszamy i polewamy równomiernie herbatniki. Przykrywamy zmielonymi orzechami. Wkładamy do lodówki na całą noc.

Ciasto czekoladowe z karmelem (bez pieczenia) - I Love

Bake SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 paczki krakersów, solonych 2 paczki herbatników, kakaowych 1 puszka kajmaku ok. 500 g 100 g orzeszków ziemnych, zmielonych SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY: 800 ml mleka 2 budynie czekoladowe (40g), proszek 4 łyżki cukru 250 g masła, temp. pokojowa 2 łyżki kremu czekoladowego np. nutella 2 łyżki masła orzechowego (niesolone) SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 90 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady Krakersy układamy w blaszce o wym. 24×24 cm. Rozprowadzamy na nich równomiernie podgrzany wcześniej kajmak. Przykrywamy drugą warstwą krakersów. 400 ml mleka zagotowujemy razem z cukrem. W pozostałym leku rozpuszczamy przesiany proszek budyniowy. Cały czas mieszając wlewamy do gorącego mleka. Podgrzewamy, aż masa będzie dosyć mocno gęsta. Owijamy folią i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło przez chwilę ucieramy, następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec miksujemy z kremem czekoladowym oraz masłem orzechowym. Na krakersy wykładamy krem czekoladowy i przykrywamy herbatnikami (można je lekko nasączyć np. likierem lub mocną herbatą). Kremówkę mocno podgrzewamy, następnie wrzucamy kawałki połamanej czekolady i zostawiamy na 2-3 min. Mieszamy i polewamy równomiernie herbatniki. Przykrywamy zmielonymi orzechami. Wkładamy do lodówki na całą noc.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia potrawy Kuchnia Przepisy +35 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: