Więcej zszywek z tablicy

Mój styl

Kiedy nawet lód chce wyrazi...
Dziewczyny pomóżcie:) Który...
Która ?;)
zwykłe lakiery też dają radę;)
kocham psy ❤❤
Ciasto Dziwak Ciasto 250 g ...
Cygańskie ściezki :) ciasto...
ODWRÓCONA KOSTKA KRÓWKOWA B...
ciasto
BIAŁY LION ;* przepis po kl...
Ciasto Princessa Zebra - be...
CAT°EYE°MAKEUP°
ciasto bez pieczenia
CIASTO DELICJA II Idealnie ...
KRUCHY BLOK RYZOWO-CZEKOLAD...
Proziaki czyli bułeczki pie...
Domowy chleb (bez mąki) Jeś...
Wibo nr 538 :)
Piękne połączenie :)
...
piękne
Piękna Angelina Jolie
...
Kamienna kaskada wodna w og...
.......
:oo

Więcej zszywek ze źródła

swiatciast.pl

taratuszki-pulchne faworki torcik kwiatki w doniczce Jabłkowe kwiatuszki z cynam... Ciasto biszkoptowe z truska... Ptysie z kremem z białek ja... Proste ciasto jogurtowe (7 ... Wiosenny tort naleśnikowy o... SYPANA SZARLOTKA Z RABARBAREM Sernik czarno-biały - Swiat...

Ciasto Dziwak Ciasto 250 g cukru pudru 250 g margaryny

(dałam masło) 4 żółtka 600 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki umieścić na stolnicy i zagnieść ciasto. Podzielić na cztery równe części. Jedną część rozwałkować na blaszkę o wymiarach 23 x 38 cm ( ja zrobiłam na blaszce 24 x24 cm. z tej samej porcji ciasta. Ponakłuwać ciasto widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C . Resztę ciasta pozawijać w woreczki i schłodzić Masa makowa 150 g maku ( dałam zmielony już mak) 3 jajka 50 g masła 100 g cukru pudru 150 g bakalii 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 olejek migdałowy ( pominęłam) Mak sparzyć wrzącą wodą i zmielić ( w przypadku zmielonego tylko parzymy).Odcedzić na sitku i pozostawić do odcieknięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na gładką puszystą masę. Dodać mak, miód , proszek do pieczenia i dalej ucierać. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do maku. Delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Wylać mak na podpieczone ciasto wyrównać wierzch. Na mak ułożyć kolejną porcję rozwałkowanego ciasta. Piec w 200 stopniach C około 30- 40 minut. Ciasto musi być rumiane. Jabłka 750 g jabłek 40 g masła cukier do smaku Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzać masło, dodać starte jabłka i cukier do smaku. Smażyć wszystko razem aż jabłka będą miękkie. Blaszkę wyłożyć ciastem nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C Po podpieczeniu nałożyć jabłka , na wierzch ułożyć rozwałkowane ciasto i ponownie piec około 30-40 minut. Masa 250 g masła 1 galaretka (dałam truskawkową) cukier puder do smaku Masło utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wlać tężejącą do utartej masy. Wszystko razem utrzeć. Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 1,5 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Lekko przestudzić i polać ciasto. Składanie ciasta ciasto z makiem masa ciasto z jabłkami polewa

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY