Czym zajmuje się fizyka?


Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Ciasto jogurtowe z borówkam...
Potrawka z kurczaka, przepi...
obiad w 20 minut: biad JEDN...
Roladki z szynką i serem śm...
Babka drożdżowa z czekoladą...
pyszności, dziewczyny łapci...
snickers jaglany
Świąteczne kruche ciasteczk...
Szyszki z ryżu i krówek z t...
Sernik na zimno z trzema cz...
Ciasto czekoladowo-bananowe...
kurczak w sosie słodko-ostr...
Mini serniczki na zimno z k...
Kurczak w sosie kurkowym z ...
Racuszki budyniowe z banana...
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI: Skła...
Sernik Prince Polo forma 20...
jabko, pekany lub inne orze...
Składniki: (na 10-12 sztuk)...
Naleśniki zapiekane z kurcz...
Bułeczki ze szpinakiem i su...
Muffinki jagodowe Oli
Sernik "STRACIATELLA&q...
Nadziewane roladki ze szpin...
UZALEŻNIAJĄCO PYSZNE BABECZ...
ciasto-jogurtowo-truskawkow...
LunaLuna

LunaLuna od MaJe_CzKa222

Dodane 19.03 o 18:11
Obserwuj
Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu) Składniki: 225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców 100g cukru 2 jajka 150g jogurtu greckiego 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150g borówek Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować - mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników - borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką - keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia - na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki - ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności.

Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu) Składniki:

225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców 100g cukru 2 jajka 150g jogurtu greckiego 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150g borówek Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować - mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników - borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką - keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia - na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki - ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

skajus

świetne ciasto, zawsze robiłam je z borówkami, a dziś spróbuje z wiśniami :)

1  |  21.06 o 15:46  

MaJe_CzKa222

nataszkin, jak najbardziej można dodać inny owoc . Nie musza to być jagody czy borówki

 |  7.04 o 12:00  

nataszkin

A można dodać jakikolwiek inny owoc?

 |  7.04 o 11:24  

pantofelka12

zrobilam z jagodami i wyszlo super tylko dalam wiecej jogurtu :)

1  |  25.03 o 12:34  

MaJe_CzKa222

pantofelka12, pewnie , że mozna

 |  24.03 o 10:18  

pantofelka12

a mozno zamiast borowek dodac jagody?

 |  24.03 o 9:43   Pokaż odpowiedzi

Ice_Marta

Lubię ciasta, chętnie i ja zrobię:D

1  |  21.03 o 10:57  

Wave1994

Robiłam je i jest pyszne, dodam że robiłam go na jogurcie 0%, zamiast cukru użyłam słodzików i miałam zamrożone borówki, ale pomimo tego pięknie wyrosło i wszystkim smakowało :)

4  |  1 20.03 o 20:51   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: