Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia :*

2 op świeżego szpinaku
6-8 ...
Biała, kokosowa nutella
ciastka robi się bardzo pro...
Ciasto jogurtowe z borówkam...
BABECZKI Z PIANKOWYMI KAPEL...
Domowy knoppers - fit słody...
Kurczak w sosie szpinakowo-...
Ciasto Śnieżny puch – bez p...
60 g masła
170 g gorzkiej c...
Francuski mus czekoladowy
Wilgotna babka kakaowa

Skł...
JABŁKOWO-BANANOWE CIASTO BE...
Pyszny i zdrowy koktajl ze ...
Domowe bounty, bez glutenu,...
Chipsy bez wyrzeczeń

Skład...
ciasto francuskie + szynka ...
Zawijane ciasto francuskie ...
Składniki:
- 4 łyżki cukru
...
10 pomysłów na smoothie
Dietetyczna kinder mleczna ...
Kurczak z suszonymi pomidor...
Lekki deser z malinami i ma...
Mus deserowy, koktajl, smoo...
TORTILLA SZPINAKOWA – PRZEP...
Na jedną porcję potrzebujem...
Składniki takiego smoothie:...
IzaLove

IzaLove od MaJe_CzKa222

Dodane 24.03 o 23:43
Obserwuj
Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu)
Składniki:
225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców
100g cukru
2 jajka
150g jogurtu greckiego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
150g borówek

Wykonanie:
- składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować
- mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników
- borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką
- keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia
- na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki
- ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka

Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności.

Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu)

Składniki:
225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców
100g cukru
2 jajka
150g jogurtu greckiego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
150g borówek

Wykonanie:
- składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować
- mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników
- borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką
- keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia
- na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki
- ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka

Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Kulinarnie

Ulubione

smakołyki

cooking

+433 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

skajus

świetne ciasto, zawsze robiłam je z borówkami, a dziś spróbuje z wiśniami :)

1  |  21.06 o 15:46  

MaJe_CzKa222

nataszkin, jak najbardziej można dodać inny owoc . Nie musza to być jagody czy borówki

 |  7.04 o 12:00  

nataszkin

A można dodać jakikolwiek inny owoc?

 |  7.04 o 11:24  

pantofelka12

zrobilam z jagodami i wyszlo super tylko dalam wiecej jogurtu :)

1  |  25.03 o 12:34  

MaJe_CzKa222

pantofelka12, pewnie , że mozna

 |  24.03 o 10:18  

pantofelka12

a mozno zamiast borowek dodac jagody?

 |  24.03 o 9:43   Pokaż odpowiedzi

Ice_Marta

Lubię ciasta, chętnie i ja zrobię:D

1  |  21.03 o 10:57  

Wave1994

Robiłam je i jest pyszne, dodam że robiłam go na jogurcie 0%, zamiast cukru użyłam słodzików i miałam zamrożone borówki, ale pomimo tego pięknie wyrosło i wszystkim smakowało :)

4  |  1 20.03 o 20:51   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: