Więcej zszywek z tablicy

Smakołyki

MAXI KING CIASTO 

SKLADNIK...
Jabłkowe róże w cieście fra...
Sernik oreo ilovebake.pl
Zapiekane bułeczki z jajkam...
składniki:
1 opakowanie chl...
Ciasto Kinder Pingui
foremk...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Piersi kurczaka faszerowane...
Deser waniliowo-czekoladowy...
bułeczka z parówka z ciasta...
ciasto orzechowo - kokosowe...
TRADYCYJNY MURZYNEK, WILGOT...
Tarta z bananami i kremem b...
...
ciasto - krówka
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
babeczki czekoladowe
Zapiekane naleśniki
O MATKO JAKIE PYSZNE! Jak p...
Zapiekanka z tortellini!
jabko, pekany lub inne orze...
BOSKIE CIASTO "BOUNTY&...
OBŁĘDNE CIASTO FERRERO ROCH...
Drożdżowe rogaliki
Czekoladowe ciasto Sebastiana
Dietetyczne ciasto dyniowe ...

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

Piękne rzęsy Problemy żołądkowe Awokado Placuszki z kurczakiem i wa... Oszukany kebab Obiad Za 10 zł Czyli Tarta ... róż+szary all in black Mini tortille. W sam raz ja...

Ciasto Kinder Pingui

foremka 24 x 24cm


Biszkopt:
5 jajek,
3/4 szklanki mąki pszennej,
łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao,
1/2 szklanki cukru,
2 łyżki mleka,
2 łyżki oleju rzepakowego.
Białka oddzielić od żółtej i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Następnie, ubijając na wolnych obrotach, dodawać kolejno żółtka na przemian z przesianą mąką wraz z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao, olej i mleko, krótko zmiksować. Ciasto przelać do formy o wym. 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części.

Krem:
500ml śmietanki 30%,
250g serka mascarpone,
4 łyżki cukru pudru,
2 łyżeczki żelatyny,
laska wanilii.
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, ostudzić. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, Następnie dodać serek mascarpone i ubijać krótko, do połączenia się składników. Żelatynę zahartować kilkoma łyżkami kremu, po czym dodać ją do reszty kremu. Krótko zmiksować.

Polewa:
100g mlecznej i 100g gorzkiej czekolady,
50g masła,
3 łyżki mleka,
łyżeczka oleju.
Czekolady połamać na kawałki, dodać resztę składników i stopić na małym ogniu, często mieszając. Ostudzić.
Na pierwszy blat ciasta wyłożyć połowę kremu, wylać połowę tężejącej polewy, po czym ciasto schłodzić. Następnie polewę pokryć pozostałym kremem. Przykryć drugim blatem ciasta i polać resztą polewy. Ciasto schłodzić.

Zgłoś naruszenie

miska333

robilam i wyszło przepyszne, polecam :)

11.04 o 17:56       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY