Herod, Piłat, Judasz i Kain - wybierz jedną z tych postaci i napisz dla nie mowę obronną stosując się do zasady: „Każdy zbrodniarz ma prawo do obrony”


Więcej zszywek z tablicy

Kuchniaa : )

składniki Gniazdo: 1/2 szkl...
Rolada z ciasta francuskieg...
Fit nuggetsy z kurczaka - p...
Mini serniczki z czekoladą ...
...
E złe czy nie złe ?
Bananowy sernik z mascarpon...
Pierogi z doskonałym nadzie...
Pączki pieczone i odchudzone
ciasto czekoladowe Składnik...
Najlepsze babeczki z karmel...
panna cotta waniliowa
Idealne śniadanie albo podw...
Torcik z brzoskwiniami i be...
Chrupiące placki ziemniacza...
Domowe toffifee
Piersi z kurczaka z farszem...
Gorąca czekolada z cynamone...
Sernik z krówką i orzeszkam...
Surówka - pekinka, por, seler
Mus tiramisu z czekoladą
12 Przepisów na Pyszne Gofry
Idealny podwieczorek. Racuc...
Dorsz duszony z papryką i z...
Budapesttårta - rolada bezo...
Naleśniki z pieczarkami i w...
ergioo

ergioo

Dodane 19.08 o 11:28
Obserwuj

Ciasto kokosowa Pani.

Pyszne połączenie chrupiącej bezy kokosowej z delikatnym budyniem i bitą śmietaną. beza: 5 białek cukier puder 200 g 1 łyżka maki pszennej wiórki kokosowe 150 g budyń kokosowy: mleczko kokosowe 400 ml mleko zwykłe 100 ml budyń waniliowy duży ( 64 g ) 4 łyżki cukru zwykłego masło prawdziwe 200 g dodatkowo: śmietana tortowa 36 % 250 ml serek mascarpone 250 g 3 łyżki cukru pudru Białka ubijamy na sztywno wsypując po łyżce cukier puder, na koniec dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę do pieczenia ( 26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, bezę wykładamy na blaszkę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i suszymy godzinę czasu w 140 stopniach. W garnku podgrzewamy mleczko kokosowe, w mleku zwykłym mieszamy cukier i budyń. Do gotującego się mleczka wlewamy rozmieszany proszek budyniowy. Gdy ciasto i budyń nam wystygnie, ucieramy masło na puch dodając po łyżce budyniu kokosowego. Wykładamy masę na bezę. Na wierzch ubijamy śmietanę tortową z cukrem pudrem pod koniec dodajemy serek mascarpone. Możemy dodać rozpuszczoną żelatynę, czyli 1 łyżka czubata żelatyny rozpuszczona w 4 łyżkach wrzątku. Ja włożyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam rozety.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: