Więcej zszywek z tablicy

Ciasta

Czekoladowe ciasto Cappucci...
ciasto "Zmierzch"...
Truskawkowiec Przepis po kl...
Brzoskwiniowa delicja Przep...
Ciasto „kukułka”, najlepszy...
OBŁĘDNE CIASTO KINDER COUNT...
Ciasto kukułka
biszkopt
6 j...
TARTA TRUSKAWKOWA Z SEREM I...
Sernik z musem z kiwi
Truskawkowy Szał:

Składnik...
...
15254ce5160c760d4e864ec6e50...
,,,
,,,
...
...
,,,
,,,
,,,
,,,
...
,,,
,,,
,,,
,,,
Tort piesek :)

Więcej zszywek ze źródła

swiatciast.pl

Pijana kukułka taratuszki-pulchne faworki torcik kwiatki w doniczce Jabłkowe kwiatuszki z cynam... Ciasto biszkoptowe z truska... Ptysie z kremem z białek ja... Proste ciasto jogurtowe (7 ... Wiosenny tort naleśnikowy o... SYPANA SZARLOTKA Z RABARBAREM
acha88

acha88 od joannadalmata67

Dodane 4.11 o 13:53 z

swiatciast.pl

Obserwuj

Ciasto kukułka

biszkopt
6 jaj
4/5 szkcukru
1 szk mąki tortowej
2 czubate łyżki kakao
1 łyżeczka proszku
kakaowy
300 ml śmietany 30 %
1 czubata łyżka kakao
1 czubata łyżka cukru
1 czubata łyżka żelatyny
50 ml wrzącej wody
czekoladowy
200 g gorzkiej czekolady
150 ml likieru jajecznego
kukułkowy
500 ml śmietany 30 %
150 g cukierków kukułek
1 łyżka żelaty
podłużne lub okrągłe biszkopty
2-3 kgorzkiej czekolady
50-70 ml naparu kawowego
Przygotowanie
Dzień przed przygotowaniem ciasta do garnuszka wlewamy 300 ml śmietany 30 % przeznaczonej do przygotowania kremu kukułkowego Dodajemy cukierki podgrzewamy na niewielkim ogniu mieszając aż do rozpuszczenia słodyczy Po przestudzeniu wkładamy garnek do lodówki na całą noc
Biszkopt
bl wym 23x34 cm sm tł obsypujemy krupczatką Boki suche
Piekarnik o 160 st
Białka oddzielamy od żółtek ubijamy pod koniec partiami cukier ciągle miksując po jednym żółtku
Mąkę mieszamy z kakao proszkiem Przesiewamy bezpośrednio do jajek dokładniemieszamy Masę do formy gorącego piekarnika. Pieczemy około 35-40 min
Po upieczeniu biszkopt lekko ostygnie obkrawamy boki Przecinamy na 2 blaty
Blachę wykładamy folią Wkładamy jeden blat ciasta
Krem kakaowy
schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier Żelatynę zal wrzątkiem Do gorącej mieszaniny wsypujemy kakao dobrze łączymy Dodajemy 2-3 łyżki ubitej śmietany mieszamy aby wyrównać tem Miksturę wlewamy do bitej śmietany miksujemy Krem od razu nakładamy na biszkopt układamy warstwę biszkoptów Jeśli planujemy podać tego samego dnia biszkopty skrapiamy del nap kawowym Jeśli zaserwujemy następnego dnia dodatkowe nasączanie biszkoptów nie będzie konieczne
Blachę wkładamy do lodówki
Krem czekoladowy
Likier do garnka Dodajemy czekoladę połamaną Podgrzewamy na ogniu mieszając do rozp
Gdy krem przestygnie do tem pok nakładamy na biszkopty Ponownie schładzamy
Krem kukułkowy
Schłodzoną masę do miski miksujemy przez ok 2 m Gdy się napowietrzywlewamy pozostałe 200 ml mocno schł śmiet
Żelatynę zalewamy 40 ml wrzącej wody mieszamy Po lekkim przestudzeniu wlewamy do masy kukułkowej chwilę miksujemy
3-4 łyżki kremu zostawiamy resztę rozsmarowujemy na kremie czekPrzykrywamy drugim blatem na którym rozsmarowujemy krem kukułkowy Posypujemy startą na grubych oczkach czek
Wstawiamy do lodówki na całą noc
Jeśli lubicie desery bardziej słodkie możecie dodać do kremów nieco więcej cukru lub zamiast samej gorzkiej czekolady użyć gorzkiej zmieszanej pół na pół z mleczną

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Przepisy Ciasta i desery jedzonko +23 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: