Więcej zszywek z tablicy

pyszności

14 Przepisów na Sosy: Ideal...
Sałatka tzatziki z kurczakiem
Prosty sernik na zimno z tr...
SAŁATKA IDEALNA NA GRILLA S...
Kisz (quiche) serowo-szpina...
Ciasto słonecznikowiec, bez...
Krok 1 Drożdże wymieszaj w ...
Trufle orzechowe z Baileys
Bananowa krówka (bez piecze...
Ciasto 7 days
Fondant kajmakowy babeczki ...
Zupa kalafiorowo-serowa
Babka Caffe latte
Kostka kajmakowa Delikatny ...
Lava cake (ciastko z płynną...
Łódeczki z kurczakiem,piecz...
Bułeczki na śniadanie Skład...
Przygotujesz w 20 minut! Ca...
Sałatka z kurczakiem curry ...
Sex on the beach drink
Ciasto Latte Macchiato Bisz...
zupa krem z zielonego groszku
Ciasto Lion bez pieczenia
Sernik z krówką i orzeszkam...
Ciasto czekoladowe bez piec...
PotrawyRegionalne: KURCZAK ...
amortita

amortita od kawka1

Dodane 15.03 o 19:26
Obserwuj
Ciasto Latte Macchiato Biszkopt na formę o wymiarach 25×35: 8 średniej wielkości jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki maki tortowej szczypta soli 3 płaskie łyżki kakao 4 łyżki oleju 4 łyżki letniej, przegotowanej wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa na formę o wymiarach 25×35: : 2 kostki miękkiego masła po 200 g 1 szklanka cukru pudru opakowanie mleka w proszku pełnego 3,2% ( ok. 5 szklanek) 700g – 800g serka homogenizowanego waniliowego laska wanilii lub olejek waniliowy Dodatkowo: 2 paczki okrągłych biszkoptów kakao do posypania Poncz: 2 szklanki kawy espresso 200 ml likieru (u mnie kokosowy) Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy biszkopt. Jajka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy do uzyskania masy jajecznej, następnie nie przerywając miksowania dodajemy małe porcje cukru. Miksujemy na najwyższych obrotach i dodajemy olej oraz wodę. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia łączymy ze sobą w oddzielnej misce i powoli dodajemy do masy jajecznej, nie robimy tego za pomocą miksera tylko ręcznie, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą. Formę o wymiarach 25×35 smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto i pieczemy przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu uchylamy delikatnie drzwiczki piekarnika i pozostawiamy na ok. 10 minut, aby biszkopt nie opadł. Wyciągamy po tym czasie i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy już biszkopt całkowicie wystygnie przekrawamy go nożem na dwa równe blaty. Przygotowujemy masę waniliową. Miękkie masło ubijamy z cukrem pudrem na jednolitą, puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy serki homogenizowane, gdy dokładnie się połączą stopniowo, nie przerywając miksowania dodajemy mleko w proszku oraz ekstrakt z wanilii: laskę wanilii lub odrobinę olejku waniliowego. Wszystko miksujemy przez około 5 minut do uzyskania gęstej, jednolitej masy. eden blat biszkoptu wkładamy do formy, ponczujemy go obficie i wykładamy na niego połowę waniliowej masy. Biszkopty zanurzamy na chwilkę w ponczu i układamy na cieście aż zakryjemy całą przestrzeń, oprószamy to delikatnie gorzkim kakao. Drugi blat zanim położymy na biszkopty musimy jedną stronę sponczować i posmarować połową pozostałego kremu, układamy kremem do biszkoptów i porządnie dociskamy. Wierzch ciasta ponczujemy i wykładamy resztę masy waniliowej. Biszkopty zanurzamy w ponczu i układamy na masę. Wszystko obficie obsypujemy gorzkim kakao. Wstawiamy do lodówki na około 3 godziny przed podaniem, najlepi...

Ciasto Latte Macchiato Biszkopt na formę o wymiarach

25×35: 8 średniej wielkości jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki maki tortowej szczypta soli 3 płaskie łyżki kakao 4 łyżki oleju 4 łyżki letniej, przegotowanej wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa na formę o wymiarach 25×35: : 2 kostki miękkiego masła po 200 g 1 szklanka cukru pudru opakowanie mleka w proszku pełnego 3,2% ( ok. 5 szklanek) 700g – 800g serka homogenizowanego waniliowego laska wanilii lub olejek waniliowy Dodatkowo: 2 paczki okrągłych biszkoptów kakao do posypania Poncz: 2 szklanki kawy espresso 200 ml likieru (u mnie kokosowy) Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy biszkopt. Jajka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy do uzyskania masy jajecznej, następnie nie przerywając miksowania dodajemy małe porcje cukru. Miksujemy na najwyższych obrotach i dodajemy olej oraz wodę. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia łączymy ze sobą w oddzielnej misce i powoli dodajemy do masy jajecznej, nie robimy tego za pomocą miksera tylko ręcznie, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą. Formę o wymiarach 25×35 smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto i pieczemy przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu uchylamy delikatnie drzwiczki piekarnika i pozostawiamy na ok. 10 minut, aby biszkopt nie opadł. Wyciągamy po tym czasie i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy już biszkopt całkowicie wystygnie przekrawamy go nożem na dwa równe blaty. Przygotowujemy masę waniliową. Miękkie masło ubijamy z cukrem pudrem na jednolitą, puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy serki homogenizowane, gdy dokładnie się połączą stopniowo, nie przerywając miksowania dodajemy mleko w proszku oraz ekstrakt z wanilii: laskę wanilii lub odrobinę olejku waniliowego. Wszystko miksujemy przez około 5 minut do uzyskania gęstej, jednolitej masy. eden blat biszkoptu wkładamy do formy, ponczujemy go obficie i wykładamy na niego połowę waniliowej masy. Biszkopty zanurzamy na chwilkę w ponczu i układamy na cieście aż zakryjemy całą przestrzeń, oprószamy to delikatnie gorzkim kakao. Drugi blat zanim położymy na biszkopty musimy jedną stronę sponczować i posmarować połową pozostałego kremu, układamy kremem do biszkoptów i porządnie dociskamy. Wierzch ciasta ponczujemy i wykładamy resztę masy waniliowej. Biszkopty zanurzamy w ponczu i układamy na masę. Wszystko obficie obsypujemy gorzkim kakao. Wstawiamy do lodówki na około 3 godziny przed podaniem, najlepi...

Zszywka przypięta także na tablicach:
pyszności #ciasta przepisy Pomysły +9 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: