Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Sernik nugatowy
Przepis na ...
Super pomysł na fileta z ku...
Rolada serowa z kurczakiem ...
CIASTO LATTE MACCHIATO :)

...
Sos koperkowy

Składniki:
2...

Więcej zszywek ze źródła

martexsweetdreams.blox.pl

Szarlotka z serkiem mascarpone Ciasto słonecznik z brzoskw... Truskawkowy 3 BIT Składniki na ciasto ( 6 szt... Składniki:

- 200 g masła

... Składniki na spód:

- 3/4 s... Składniki na biszkopt: - 6 ... Składniki na ciasto:

- 1,5... Składniki na ciasto białe:
...

CIASTO LATTE MACCHIATO :)



Składniki na biszkopt:
- 4 duże jaja
- szczypta soli
- 2/3 szklanki cukru
- 2/3 szklanki mąki
- 1,5 łyżki kakao
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki wody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Jajka ubić z solą i cukrem przez około 8 minut na jasną, puszystą masę. Dodać olej i wodę, zmiksować.

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao i przesiać do masy jajecznej. wymieszać łyżką do połączenia składników.

Ciasto wylać do blaszki (24x28 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C około 30 minut. Wystudzić, przekroić na 2 blaty.

Składniki na masę:
- 200 g miękkiego masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 szklanki mleka w proszku
- 400 g waniliowego serka homogenizowanego

Masło ubić z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Do masy dodać mleko w proszku i serki. Zmiksować do połączenia się składników.

Składniki na poncz:
- 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej ( zaparzone w 300 ml wody )
- 100 ml likieru Baileys ( lub innego )

Dodatkowo:
- 1,5 paczki okrągłych biszkoptów
- kakao do posypania

Pierwszy blat ułożyć w formie, naponczować, wyłożyć połowę masy. Na masie ułożyć warstwę namoczonych w ponczu biszkoptów i lekko oprószyć je kakao.

Biszkopty przykryć drugim blatem, naponczowanym i posmarowanym kremem ( około 1/3 z pozostałej połowy ).

Wierzch ciasta posmarować resztą masy, ułożyć naponczowane biszkopty, posypać kakao. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Kulinarne

food ∞

Kuchnia ♥

Przysmaki xD

+17 innych
Zgłoś naruszenie

mawi77

Tym razem dobre zdjęcie i przepis, czyli nic nie zepsułam :) SMACZNEGO

 |  12.10 o 13:04  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: