Przykłady manipulacji w literaturze


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...
Sernik latte macchiato bez ...
adusia3009

adusia3009

Dodane 14.01 o 12:51
Obserwuj
Ciasto latte machiato ♥♥♥ WOW !!! Składniki na biszkopt: 4 duże jajka, szczypta soli, 2/3 szkl cukru, 2/3 szkl mąki, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia... Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie partiami dodawać cukier i nadal miksować. Gdy białka będą już mocno sztywne wówczas kolejno dodawać żółtka nie przerywając miksowania. Dodać wodę i olej oraz przesianą mąkę, kakao i proszek. Dokładnie wymieszać lub krótko zmiksować. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (26x26 lub 24x28). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni ok. 35 minut. Wystudzić i przeciąć wzdłuż na dwa blaty. Składniki na poncz: ok. 300-350ml bardzo mocnej kawy (najlepiej espresso), 100ml likieru kawowego... Składniki na poncz bardzo dokładnie wymieszać. (Likier dodać dopiero do wystudzonej kawy). Składniki na krem: 200g miękkiego masła, 1/2 szkl cukru pudru, 400g serka waniliowego, 2 szkl mleka w proszku (miałkie - nie granulowane!), ponadto: 1,5 paczki okrągłych biszkoptów, kakao do oprószenia... Masło utrzeć z cukrem do białości na pulchną masę (przynajmniej 5-7 minut). Do masy maślanej dodajemy mleko w proszku i serek. Wszystko dokładnie miksujemy na gładki krem. Na dno blaszki układamy pierwszy blat ciemnego ciasta. Lekko go ponczujemy. Na to wykładamy połowę masy (pozostało połowę masy dzielimy na dwie części). Na masie układamy zamoczone w ponczu biszkopty i oprószamy je kakao. Teraz będzie trudniej ;) Drugi blat ciasta smarujemy pierwszą częścią masy i układamy go na cieście w taki sposób by masa znalazła się od dołu czyli przylegała do naszych naponczowanych już biszkoptów ;) Gdy ciasto ułożymy wówczas ponczujemy jego wierzch i wykładamy pozostałą masę. Na niej układamy kolejną warstwę zamoczonych w ponczu biszkoptów i mocno oprószamy wierzch kakao. Wstawiamy do lodówki na minimum całą noc. Ciasto smakuje najlepiej jak poleży w lodówce przynajmniej 12 godzin :) Smacznego :)

Ciasto latte machiato ♥♥♥ WOW !

!! Składniki na biszkopt: 4 duże jajka, szczypta soli, 2/3 szkl cukru, 2/3 szkl mąki, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia... Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie partiami dodawać cukier i nadal miksować. Gdy białka będą już mocno sztywne wówczas kolejno dodawać żółtka nie przerywając miksowania. Dodać wodę i olej oraz przesianą mąkę, kakao i proszek. Dokładnie wymieszać lub krótko zmiksować. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (26x26 lub 24x28). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni ok. 35 minut. Wystudzić i przeciąć wzdłuż na dwa blaty. Składniki na poncz: ok. 300-350ml bardzo mocnej kawy (najlepiej espresso), 100ml likieru kawowego... Składniki na poncz bardzo dokładnie wymieszać. (Likier dodać dopiero do wystudzonej kawy). Składniki na krem: 200g miękkiego masła, 1/2 szkl cukru pudru, 400g serka waniliowego, 2 szkl mleka w proszku (miałkie - nie granulowane!), ponadto: 1,5 paczki okrągłych biszkoptów, kakao do oprószenia... Masło utrzeć z cukrem do białości na pulchną masę (przynajmniej 5-7 minut). Do masy maślanej dodajemy mleko w proszku i serek. Wszystko dokładnie miksujemy na gładki krem. Na dno blaszki układamy pierwszy blat ciemnego ciasta. Lekko go ponczujemy. Na to wykładamy połowę masy (pozostało połowę masy dzielimy na dwie części). Na masie układamy zamoczone w ponczu biszkopty i oprószamy je kakao. Teraz będzie trudniej ;) Drugi blat ciasta smarujemy pierwszą częścią masy i układamy go na cieście w taki sposób by masa znalazła się od dołu czyli przylegała do naszych naponczowanych już biszkoptów ;) Gdy ciasto ułożymy wówczas ponczujemy jego wierzch i wykładamy pozostałą masę. Na niej układamy kolejną warstwę zamoczonych w ponczu biszkoptów i mocno oprószamy wierzch kakao. Wstawiamy do lodówki na minimum całą noc. Ciasto smakuje najlepiej jak poleży w lodówce przynajmniej 12 godzin :) Smacznego :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: