CIASTO MALINOWE- PYCHA!
Spód:
• 200 g ciastek kruchych
• 2 łyżki masła
Masa serowa:
• 500 g tłustego twarogu
• 500 g mascarpone
• skórka starta z 1 cytryny
• 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub mąki ziemniaczanej
• 1 i 1/2 szklanki cukru
• 5 jajek
• 2 żółtka
Mus malinowy:
• 800 g malin (mrożonych lub świeżych)
• opakowanie cukru wanilinowego
• 10 g żelatyny w proszku (1 pełna łyżka stołowa)
• 400 g śmietanki 36% (zimnej), najlepiej gęstej, z kubka
• 100 g śmietanki 30% lub 36% (zimnej)
• 6 łyżek cukru pudru
Dekoracja:
• np. świeże maliny, listki mięty
• opcjonalnie polewa: 50 g białej czekolady, 3 łyżki śmietanki kremówki 30%
Użytkownicy także przypinają: