Więcej zszywek z tablicy

CIASTA

SEROWY TORCIK KAWOWO-MALINO...
CIASTO PEPSI

Ciasto:
- 6 j...
MAGICZNA BABKA

Kakaowe cia...
CIAMBELLA

Składniki:
- 250...
CIASTO CYNMONOWE

Ciasto:
-...
CIASTO CZEKOLADOWE Z KISZON...
POCAŁUNEK MURZYNA

Ciasto:
...
BAJADERKA

Składniki:
- ½ k...
CIASTO Z PŁATKAMI OWSIANYMI...
DELICJA

Biszkopt:
- 3 jajk...
CIASTO BANANOWO-DAKTYLOWE B...
SERNIK CYTRYNOWO-IMBIROWY

...
MILKY WAY

Biszkopt kakaowy...
SERNIK HERBACIANY W KRUCHYM...
KAKAOWY KAPRYS

Biszkopt:
-...
SZARLOTKA W CIEŚCIE TWAROGO...
PLEŚNIAK Z WIŚNIAMI

Składn...
SERNIK „PUMPKIN SPICE LATTE...
CIASTO DYNIOWE

Suche skład...
TORT JABŁKOWO-ORZECHOWY

Ci...
CIASTO WĘGIERSKIE

Ciasto:
...
CIASTO DYNIOWE Z ORZECHAMI
...
BŁYSKAWICZNE CIASTO KAWOWE ...
KARAIBSKI CHLEBEK KOKOSOWO-...
PUMPKIN PIE - AMERYKAŃSKIE ...
CIASTO KAWOWO-CZEKOLADOWE B...

Więcej zszywek ze źródła

gotowaniecieszy.blox.pl

Leśny mech Ciasto z agrestem 

Składni... Składniki na blaszkę o wymi... Składniki na formę 25x30 cm... Prosty piernik czekoladowy Ciasto Fiona Ciasto czekoladowo pomarańc... Ciasto z agrestem

Składnik... Ciasto pomarańczowo kawowe ...

CIASTO MALINOWE Z SOSEM CZEKOLADOWYM


Ciasto:
- 1 i ½ szklanki mąki,
- 2 kopiaste łyżki kakao,
- 2/3 szklanki cukru,
- 2 łyżeczki sody,
- 3 duże jajka,
- ¾ szklanki maślanki,
- ¾ szklanki oleju,
- ziarna z 1 laski wanilii,
- 500 g mrożonych malin

Sos czekoladowy:
- 200 ml kremówki 36%,
- 100 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:
Jajka ubijamy z cukrem około 5 minut, aż uzyskamy jasną, puszystą masę a następnie dodajemy olej, maślankę i wanilię i miksujemy kolejne 2 minuty. Mąkę łączymy z kakao i sodą. Mieszankę dodajemy stopniowo do masy jajecznej i miksujemy na najwyższych obrotach, aż ciasto będzie gładkie.
Wrzucamy 2/3 zamrożonych malin i mieszamy delikatnie łyżką. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i delikatnie natłuszczamy zarówno spód jak i boki. Przelewamy do niej ciasto, a resztę malin układamy na wierzchu. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 st.C. piekarnika i pieczemy około 60-70 min. Patyczek wbity w środek ciasta powinien wychodzić delikatnie wilgotny, ale nie mocno oblepiony mokrym ciastem. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia a następnie przygotowujemy sos czekoladowy.
Śmietankę umieszczamy w rondelku z grubym dnem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zdejmujemy z ognia. Do gorącej śmietanki wrzucamy połamaną czekoladę i tak długo mieszamy trzepaczką, aż się rozpuści, a sos będzie gładki. Sos przelewamy do dzbanuszka i podajemy razem z ciastem. Każdy kawałek polewamy indywidualnie na talerzyku.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Ulubione

Jedzonko

Jedzonko

Pomysły

+8 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: