Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Wielkanocna babka cytrynowa...
Przepis na placuszki z serk...
10 Super Przepisów na Kokos...
Jogurtowy deser na zimno (b...
Galaretkowe arbuzy
Kruche ciasto z malinami i ...
Proste Ciasto „Owocowa Pych...
KURCZAK PO MAROKAŃSKU
MASŁO KOKOSOWE Z NERKOWCAMI...
domowy budyń z jabłkiem i c...
SURÓWKA COLESŁAW Z SOSEM CU...
JABŁKOWO-BANANOWE CIASTO BE...
Pizza na spodzie z kalafiora
Ciasto migdałowe z malinami
Szybka orkiszowa pizza z pa...
WEGETARIAŃSKIE KOTLETY | my...
Najlepsze brownie z kaszy j...
Orzechowo-białkowe batony b...
Ciasteczka z masłem orzecho...
Tajska sałatka z makaronem ...
FLORENTYNKI
Tabbouleh z kaszą bulgur i ...
ciasto marchewkowe z pomara...
awokado zapiekane z jajkiem...
KAJMAKOWY SERNIK NA ZIMNO N...
Świąteczne ciasteczka z kol...
Niesforna21

Niesforna21 od mariolamm

Dodane 7.12 o 16:55
Obserwuj
ciasto marchewkowe z pomarańczą i przyprawą piernikową SKŁADNIKI 2 jajka200 g cukru150 ml oleju roślinnego200 g marchewki50 g orzechów włoskich lub pekan1 pomarańcza50 g wiórków kokosowych200 g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki przyprawy piernikowej POLEWA I DEKORACJA 250 g sera mascarpone1/4 szklanki cukru pudru2 łyżki soku z cytrynynp. wiórki kokosowe, orzechy, morele, cynamon PRZYGOTOWANIE Jajka ocieplić w temperaturze pokojowej. Ubić je do podwojenia objętości, następnie stopniowo dodawać po łyżce cukier, cały czas ubijając, w sumie przez ok. 10 minut.Wciąż ubijając na wysokich obrotach miksera, dolewać ciągłym i cieniutkim strumieniem olej (można go wcześniej delikatnie podgrzać).Dodać obraną i drobno startą marchewkę, drobno startą skórkę z pomarańczy, obraną z reszty skórki pomarańczę pokrojoną w małą kosteczkę, posiekane orzechy, wiórki kokosowe i wszystko delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, przyprawę piernikową i szczyptę soli, dokładnie wymieszać. Przesypać do miski z marchewką i delikatnie wymieszać łyżką wszystkie składniki.Ciasto wyłożyć do formy o średnicy ok. 22 - 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzinę lub do suchego patyczka. POLEWA I DEKORACJA Mascarpone, cukier puder, sok z cytryny i szczyptę soli umieścić w misce i ubijać przez ok. 2 minuty aż krem zwiększy swoją objętość.Dobrze wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 części. Spód posmarować 1/2 ilości polewy, przykryć drugą częścią ciasta i rozsmarować resztę polewy.Posypać wiórkami kokosowymi, udekorować orzechami i morelami, miejscami oprószyć cynamonem.

ciasto marchewkowe z pomarańczą i przyprawą piernikową

SKŁADNIKI 2 jajka200 g cukru150 ml oleju roślinnego200 g marchewki50 g orzechów włoskich lub pekan1 pomarańcza50 g wiórków kokosowych200 g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki przyprawy piernikowej POLEWA I DEKORACJA 250 g sera mascarpone1/4 szklanki cukru pudru2 łyżki soku z cytrynynp. wiórki kokosowe, orzechy, morele, cynamon PRZYGOTOWANIE Jajka ocieplić w temperaturze pokojowej. Ubić je do podwojenia objętości, następnie stopniowo dodawać po łyżce cukier, cały czas ubijając, w sumie przez ok. 10 minut.Wciąż ubijając na wysokich obrotach miksera, dolewać ciągłym i cieniutkim strumieniem olej (można go wcześniej delikatnie podgrzać).Dodać obraną i drobno startą marchewkę, drobno startą skórkę z pomarańczy, obraną z reszty skórki pomarańczę pokrojoną w małą kosteczkę, posiekane orzechy, wiórki kokosowe i wszystko delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, przyprawę piernikową i szczyptę soli, dokładnie wymieszać. Przesypać do miski z marchewką i delikatnie wymieszać łyżką wszystkie składniki.Ciasto wyłożyć do formy o średnicy ok. 22 - 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzinę lub do suchego patyczka. POLEWA I DEKORACJA Mascarpone, cukier puder, sok z cytryny i szczyptę soli umieścić w misce i ubijać przez ok. 2 minuty aż krem zwiększy swoją objętość.Dobrze wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 części. Spód posmarować 1/2 ilości polewy, przykryć drugą częścią ciasta i rozsmarować resztę polewy.Posypać wiórkami kokosowymi, udekorować orzechami i morelami, miejscami oprószyć cynamonem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
♡ Coś na słodko ♡ kuchnia Kuchnia Kuchnia +3 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: