Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Marysieńka - Czekoladowe Ci...
Składniki:

- 5 jaj

- 3 ły...
Babka drożdżowa Iwony
Ciasto czekoladowe z bananami
Czekoladowe latte z malinam...
ciasto ze śliwkami i zalewą...
Sernik bez pieczenia z cias...
Torcik malinowy z wiórkami ...
Babeczki blondies z kremem ...
Cytrynowe babeczki ♥
Pyszny Tort Czekoladowy. Pr...
Najlepszy tort TRUSKAWKOWY ...
Tort Ambasador
Biszkopt:

6...
miodownik

Składniki ciasto...
kruche ciasto z budyniem i ...
ciasto szefowej
czekoladowo bananowe
Kocham je <3
Mus z białej czekolady i ma...
snikers bez pieczenia
Skład...
ORZEŹWIAJĄCY MUS

Składniki...
Kawuś

Biszkopt:
● po 1 szk...
Ciasto Maxi King


Składnik...
STEFANKA

Ciasto kruche:
- ...
Cupcake!
Gofry z nutellą i truskawka...
huricanee

huricanee od Claudinita

Dodane 5.05 o 20:26
Obserwuj
Ciasto Maxi King


Składniki na mleczny krem:
250g masła 82%
1/2 szkl cukru pudru
3 szkl. mleka w proszku (takiego miałkiego nie w granulkach)
400g serka waniliowego typu Danio

ponadto:
510g masy kajmakowej w puszce
400g herbatników maślanych (ok.60szt)


Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Następnie naprzemiennie dodawać serek i mleko w proszku. Utrzeć na gładki krem.
W blaszce (24x37) wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Na nie rozsmarować połowę masy mlecznej i przykryć drugą warstwa herbatników. Wyłożyć masę kajmakową i dokładnie ją rozprowadzić po herbatnikach. Na niej rozsmarować pozostałą masę mleczną i znów ostatnia tym razem warstwa herbatników


Składniki na polewę:
100g czekolady mlecznej
100g czekolady gorzkiej
1/3 szkl śmietany kremówki
150g orzechów ziemnych solonych


Czekolady połamać i razem ze śmietana rozpuścić w kąpieli wodnej na gładko. Orzechy przesiać na sitku pozbywając się części soli (nie całkowicie!) Orzechy w zależności od upodobań albo pozostawiamy w całości albo siekamy drobno. Wrzucamy do rozpuszczonych czekolad i dokładnie mieszamy. Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta. Schłodzić w lodówce kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Ciasto na drugi dzień mięknie. Herbatniki łapią wilgoć od kremu i stają się mięciutkie.

Źródło: 3.bp.blogspot.com
Jako pierwsza dodała Anna Graca do Słodkości

Ciasto Maxi King



Składniki na mleczny krem:
250g masła 82%
1/2 szkl cukru pudru
3 szkl. mleka w proszku (takiego miałkiego nie w granulkach)
400g serka waniliowego typu Danio

ponadto:
510g masy kajmakowej w puszce
400g herbatników maślanych (ok.60szt)


Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Następnie naprzemiennie dodawać serek i mleko w proszku. Utrzeć na gładki krem.
W blaszce (24x37) wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Na nie rozsmarować połowę masy mlecznej i przykryć drugą warstwa herbatników. Wyłożyć masę kajmakową i dokładnie ją rozprowadzić po herbatnikach. Na niej rozsmarować pozostałą masę mleczną i znów ostatnia tym razem warstwa herbatników


Składniki na polewę:
100g czekolady mlecznej
100g czekolady gorzkiej
1/3 szkl śmietany kremówki
150g orzechów ziemnych solonych


Czekolady połamać i razem ze śmietana rozpuścić w kąpieli wodnej na gładko. Orzechy przesiać na sitku pozbywając się części soli (nie całkowicie!) Orzechy w zależności od upodobań albo pozostawiamy w całości albo siekamy drobno. Wrzucamy do rozpuszczonych czekolad i dokładnie mieszamy. Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta. Schłodzić w lodówce kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Ciasto na drugi dzień mięknie. Herbatniki łapią wilgoć od kremu i stają się mięciutkie.

Źródło: 3.bp.blogspot.com
Jako pierwsza dodała Anna Graca do Słodkości

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione słodkości Kuchnia Kuchnia +23 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: